تغذیه بیمار کرونایی در خانه

با اوج گیری دوباره کرونا در کشور و افزایش تعداد مبتلایان دوباره این سوال پیش آمده است که تغذیه بیماران مبتلا به کرونا گونه باشد؟در این مقاله تا جایی که بتوانیم به این پرسش پاسخ می دهیم
اگر ابتلا به بیماری حاد و نیاز به بستری در بیمارستان نباشد می توان بیمار را در منزل قرنطینه کرد و مراقبت تغذیه ای او بر عهده افراد خانواده است. ضمن اینکه این افراد می بایست مراقب سلامت خود باشند و خودشان را از سرایت بیماری حفط کنند خوب است که برای تهیه غذای بیمار به این نکات توجه کنند:
 

اگر بیمار اشتها ندارد

ممکن است بیمار اشتهای لازم برای مصرف مواد غذایی را نداشته باشد
انتخاب غذاهای سبک و با حجم کمتری که در دفعات بیشتری به بیمار داده می شود می تواند مشکل کم اشتهایی او را جبران کند.
خوشبختانه در نوع جهش یافته ویروس که اکنون در کشور در گردش است عوارضی مانند از بین رفتن احساس بویایی یا چشایی وجود ندارد . به همین دلیل معمولا بیماران اشتهای بهتری برای مصرف غذا دارند.

اگر بیمار تب دارد

بیماری های عفونی معمولا با تب همراهن. بروز تب در بیماران نیاز به پروتئین و مایعات را در بدن افزایش می دهد. بنابر این تهیه غذایی که بتواند این دو ماده مغذی را در اختیار بدن بیمار قرار دهد لازم و ضروری است. با بازگشت به تجربه های گذشته در برابر بیماری هایی مانند آنفولانزا طبیعتا سوپ مرغ انتخاب بسیار خوبی است.
غلات ، برخی از سبزی ها ، گوشتها و حبوبات منابع پروتئین هستند. با این حال ارزش پروتئینی برخی از این اقلام بالاتر است. برای گوارش بهتر، آن دسته از مواد غذایی را برای تهیه غذا استفاده کنید که هضم ساده تری داشته باشد چون در زمان ابتلا ممکن است بیمار با عوارض گوارشی بیماری درگیر باشد و خوردن غذاهای سنگین علائم و عوارض بیماری را شدت ببخشد.

  تنها گوشت منبع پروتیین نیست

لبنیات به خصوص ماستهایی که با میوه مخلوط شده اند حاوی پروتئین خوبی هستند. متاسفانه منابع پروتئینی با ارزش غذایی خوب این روزها گرانند و ممکن است از عهده خرید آنها برنیایید. از این بابت نگران نباشید با مخلوطی از غلات و حبوبات سبک تر مثل عدس و در کنار آن استفاده از یک ظرف کوچک ماست نیاز به پروتئین تا حدود زیادی رفع می شود.
برای افزایش مصرف مایعات همیشه استفاده از آب آشامیدنی مناسبترین گزینه است. با این حال استفاده از آب میوه های طبیعی و نه صنعتی همچنین چای کم رنگ می تواند بخشی از مایعات مورد نیاز بیمار را فراهم کند.شربت های شیرین یا نوشابه ها معمولا در این دوره توصیه نمی شوند. اما می توانید مخلوطی از آب و لیموی تازه به علاوه برگه های نعناع تهیه کنید و به بیمار بدهید. اگر توانستید به آب آشامیدنی مقداری گلاب اضافه کنید تا از خاصیت ارامبخشی و رفع التهاب آن بهرمند شوید.
 

سبزی ها و نقش آنها در بهبود بیماری

 
اگر بیمار دچار ضعف عمومی است رزیم غذایی معمول البته با کمی انرزی بیشتر مثل فرنی ها، سوپ های غلیظ تر ، مواد غذایی جامد اما ساده تر برای او تهیه کنید.محدودیت غذایی این دوره استفاده از فست فودها، غذاهای خیلی چرب و یا سرخ شده زیاد هستند که بهتر است این محدودیتها را در نظر بگیرید .
با طی شدن مدت بیماری بهبودی اتفاق می افتد. برای اینکه بدن راحت تر بتواند شاهد این بهبودی باشد از ریز مغذی های مناسب تقویت سیستم ایمنی و آن دسته از مواد مغذی که معمولا در واکنشهای سوخت و ساز بدن نقش موثر دارند را در رژیم غذایی بیمار بگنجانید. بهترین منابع این ریز مغذی ها سبزی ها و میوه ها هستند. حتی اگر میوه ها این روزها گران هستند هنوز می توان با استفاده از سبزی های متنوع که قیمت مناسبتری دارند و با استفاده متنوع از تمام طیف رنگی سبزی ها، برای تامین این نیاز استفاده کرد.
 
 
نام نویسندهزیبا کاوه ئی
تاریخ1400/01/29
کلمه های کلیدیکرونا ,تغذیه مناسب, مراقبت در خانه




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com