ریزش موها روند طبیعی است که میتواند تحتتاثیر عوامل مختلفی مانند استرس تشدید شود. براساس مطالعه اخیر، محققان دانشگاه توکیو به این نتیجه رسیدند که مصرف خوراکیهای خیلی چرب و چاقی ژنتیکی زمینه ریزش موها را تشدید میکند.
بهطور طبیعی، سلولهای بنیادین فولیکول مو بهطور خودکار در دورههای منظم بازسازی میشوند. از همینرو، تارهای مو مرتب رشد و رویش دارند. با افزایش سن، این سلولها بهتدریج توانایی ترمیم و بازسازی را از دست میدهند و تارهای مو نازک میشوند و میریزنند.
براساس این مطالعه اخیر که روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، رژیم غذایی پرچرب و چاقی دو عامل مهم تسریع روند نازکشدن تارهای مو هستند. در واقع این دو عامل با ایجاد سیگنالهای التهابی خاصی باعث از بینرفتن سلولهای بنیادی فولیکول مو میشود که در نتیجه مانع از بازسازی آنها و در نهایت ریزش مو خواهدبود.
این تغییر میتواند بسیار سریع اتفاق بیفتد بهطوری که رژیم غذایی سرشار از چربی طی چهار روز متوالی باعث افزایش استرس اکسیداتیو و علائم اپیدرمی میشود که نشاندهنده تغییر در سلولهای بنیادی فولیکول مو است.
مریم سادات کاظمی