مصرف زیاد گوشت قرمز زمینه بیماریهای قلبیعروقی را افزایش میدهد که سکتههای مغزی نیز میتواند بهدلیل اختلال عملکرد عروق اتفاق بیفتد. اما در مطالعه اخیر که طی جلسات علمی انجمن قلب آمریکا مطرح شد، محققان عنوان کردند که طبخ گوشت قرمز با روغن زیتون میتواند این زمینه خطر را کاهش دهد.
این مطالعه نشان میدهد که نوع چربیها در پیشگیری از سکته مغزی بسیار مهمتر از مقدار آن است. محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد اطلاعات 117136 را که طی 27 سال جمعآوری شده بود را بررسی کردند. شرکتکنندگان بهطور متوسط 50 سال داشتند، 63% آنها خانمها بودند و هیچ زمینه بیماری قلبی و سرطان در ابتدای مطالعه نداشتند. آنها هر چهار سال یکبار عادات غذایی خود را ثبت کردهبودند.
طی مدت مطالعه، 6189 نفر دچار سکته مغزی شدند. خطر بروز سکته مغزی در افرادی که چربیهای حیوانی مصرف کردند، 16% بیشتر است. همچنین کسانی که غالبا از چربیهای گیاهی و غیراشباع چند مولکولی استفاده کردند، با کاهش 12% این زمینه خطر مواجه بودند. از طرفی مصرف روزانه گوشت قرمز نیز خطر سکته مغزی را 8% افزایش میدهد که در صورت مصرف گوشت فرآوریشده به 12% میرسد. چربیهای موجود در لبنیات نیز این زمینه خطر را بالا میبرد.
با توجه به این نتایج، مدیر این گروه تحقیقاتی اشاره دارد که کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوریشده و ارجحیت مصرف روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، ذرت یا سویا در پیشگیری از سکته مغزی نقش دارد.
مترجم: مریم سادات کاظمی