ماهی علاوه بر تامین پروتئین، منبع غنی از آهن و امگا 3 است که از همینرو گنجاندن دو وعده ماهی چرب در رژیم غذایی هفتگی توصیه میشود. این ریزمغذیها بسیار برای مغز مفید است و براساس مطالعه اخیر محققان دانشگاه بوردو فرانسه، مصرف منظم ماهی باعث کاهش خطر بیماریهای عروق مغز بهخصوص سکته مغزی میشود.
محققان برای دستیابی به این نتایج، نتایج MRI در مورد 1623 سالمند بالاتر از 65 سال که هیچ سابقه پزشکی سکته مغزی، بیماریهای قلبیعروقی و دمانس نداشتند را بررسی کردند. شرکتکنندگان در این پژوهش به پرسشنامههایی در مورد عادات غذایی پاسخ دادند.
نتایج حاکی از آن بود افرادی که دو تا چهار وعده در هفته ماهی مصرف کردهاند، کمتر دچار علائم آسیب در سطح عروق مغز نسبت به گروهی که یک وعده در هفته ماهی خوردهاند یا ماهی در رژیم غذایی آنها جای ندارند، بودند. البته این تاثیر مثبت بر سلامت عروق مغزی پیش از بروز آسیبهای مغز اهمیت دارد.
بهطور کلی، تمام فاکتورهایی که برای سلامت قلب مدنظر است در حفظ سلامت مغز نیز موردتوجه است. همچنین برای پیشگیری از آسیب این اندامهای حیاتی صرفا خوردن ماهی کفایت نمیکند بلکه این توصیه در کنار رعایت سبک زندگی سالم مبنی بر ترک سیگار و الکل، فعالیت ورزشی منظم، مصرف فراوان سبزیجات و میوهها، انتخاب غلات سبوسدار بهجای غلات تصفیهشده و کنترل فشار و چربی خون مفید خواهدبود.
مترجم: مریم سادات کاظمی