گنجاندن لبنیات در رژیم غذایی اهمیت فوقالعادهای برای حفظ سلامتی دارد. این نکته حتی در سنین سالمندی نیز بسیار مهم است بهطوری که براساس پژوهش جدید محققان استرالیایی، مصرف فراوان لبنیات در سنین سالمندی مانع از شکستگیهای استخوانی و به زمین افتادن میشود.
لبنیات سرشار از کلسیم و پروتئین هستند که به تقویت توده استخوان کمک میکند. بسیاری از سالمندان بهخصوص کسانی که در آسایشگاه زندگی میکنند به دلایل مختلف از جمله اختلالات گوارشی تمایل چندانی به مصرف لبنیات ندارند که در نتیجه موجب تضعیف استخوانها و افزایش خطر شکستگیها میشود. برآوردها نشان میدهد حدود 30% آمار شکستگیهای استخوان ران در سالمندانی دیده میشود که در آسایشگاه زندگی میکنند.
محققان سعی داشتند بدانند که آیا دریافت مقادیر توصیهشده کلسیم (1300 میلیگرم) و پروتئین (1 گرم بهازای هر کیلوگرم وزن) در روز واقعا در کاهش شکستگی استخوانی و به زمینافتادن نقش دارد یا خیر.
آنها در این زمینه اطلاعات 7195 سالمند استرالیایی ساکن آسایشگاه را طی دو سال بررسی کردند. این افراد از نظر دریافت ویتامین D کمبود نداشتند اما سطح دریافت پروتئین و کلسیم آنها کمتر از مقدار توصیهشده بود. در مدت مطالعه، سالمندان نیمی از آسایشگاهها بهطور قابلتوجهی پنیر، شیر و ماست بیشتری مصرف کردند اما در نیمی دیگر از آسایشگاهها همان منوی همیشگی ادامه داشت.
پس از مدت مطالعه، بهطور کلی 324 شکستگی از جمله 135 شکستگی استخوان ران، 4302 مورد به زمین افتادن و 1974 مورد فوت گزارش شد. نتایج حاکی از آن بود در آسایشگاههای سالمندان که مقدار فراوان لبنیات در رژیم غذایی گنجاندهشد، خطر این مشکلات 33% کمتر بود. نکته مهمتر اینکه مصرف بیشتر لبنیات منجر به کاهش 46% شکستگی استخوان ران میشود. همچنین در این شرایط خطر به زمینافتادن نیز 11% کاهش داشت.
مترجم: مریم سادات کاظمی