روغنهای کلزا، گردو، فندق، کتان و ماهیهای چرب مانند ساردین و سالمون منابع غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند. البته امروزه مکمل های امگا3 نیز وجود دارد که در صورت کمبود دریافت از طریق رژیم غذایی میتوان با مشورت پزشک مصرف نمود.
امگا3 بر عملکردهای شناختی مغز تاثیر دارد، از بروز اختلالات خلقی و افسردگی پیشگیری میکند و مقاومت نسبت به استرس را افزایش میدهد. مصرف منابع امگا3 در کاهش خطر استحاله ماکولای چشمی در سنین بالا نقش دارد. بهبود رشد مغز و شبکیه چشم جنین نیز یکی دیگر از تاثیرات مصرف امگا3 در بارداری است.
امگا3 نقش محافظ در مورد قلب نیز دارد زیرا به بهبود جریان خون کمک میکند، مانع از تشکیل لختههای خون میشود، تریگلیسرید خون را کاهش میدهد و از اختلالات ریتم قلب پیشگیری میکند. امگا3 تاثیر ضدالتهاب دارد و از بروز بسیاری بیماریهای مرتبط با التهابات بدن جلوگیری میکند.
تقویت باروری، تعادل باکتریهای فلور رودهای، بهبود متابولیسم گلوکز، کاهش تجمع چربی در بافتهای بدن و کمک به حفظ تناسب اندام پس از رژیم لاغری از دیگر فواید گنجاندن امگا3 در رژیم غذایی است.
مترجم: مریم سادات کاظمی