گرچه مصرف خوراکیهای فرآوریشده امروزه بسیار زیاد است اما متخصصان توصیه میکنند مصرف این محصولات بهحداقل برسد زیرا مصرف مداوم زمینهساز مشکلات مختلف سلامتی خواهدبود.
مطالعات اخیر نشان میدهد که خوراکیهای فرآوریشده زمینه عود سکته مغزی و حمله قلبی را در افرادی که سابقه ابتلا به اختلالات عروقی داشتهاند، افزایش میدهد. این نتیجه پس از بررسی 1171 نفر طی ده سال بهدست آمد. هرکدام از شرکتکنندگان در ابتدای مطالعه زمینه اختلالات عروقی داشتند. محققان متوجه شدند که بین عود مجدد این بیماری با مصرف خوراکیهای فرآوریشده همچنین نوشابههای گازدار و شیرین و دیگر غذاهای آماده مانند بیسکوییتها، غلات صبحانه و ماست میوه ارتباط وجود دارد.
نتایج نشان داد که خطر بیش از 60% عود سکته مغزی یا حمله قلبی در افرادی که این خوراکیها را بهطور مداوم مصرف کردند، دیده شد. فوت زودهنگام نیز در این افراد حدود 40% افزایش یافت.
گرچه این محصولات جزء گروههای غذایی مختلف قرار دارند اما از نظر ارزش غذایی غنی نیستند و معمولا فاقد ویتامینها و ریزمغذیهای ضروری محسوب میشوند. چربی، شکر و نمک زیاد دیگر عامل مهم ناسالم بودن این محصولات است.
مترجم: مریم سادات کاظمی