به گزارش بهسایت مواد غذایی مختلف حاوی مقادیری از کلسیم هستند که می توانند در رزیم غذایی روزانه بخشی از کلسیم مورد نیاز رورانه را تامین کنند.
لبنیات
لبنیات مانند شیر، پنیر و ماست هم منابع خوب کلسیم هستند: ۱۲۵گرم ماست معمولی حدود ۲۵۰ میلیگرم و یک لیوان ۲۰۰ میلیلیتری شیر یا ۳۰ گرم پنیر سفت مانند چدار حدود ۲۴۰ میلیگرم کلسیم دارد.
توفو
توفو در هر ۱۰۰ گرم بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیگرم کلسیم دارد. این دامنه به دلیل آن است که کلسیم به عنوان منعقدکننده در توفو استفاده میشود و باعث میشود که آن را سفت کند، هرچه توفو سفتتر باشد، هر وعده از آن دارای کلسیم بیشتری است.
استخوان ماهی
استخوان ماهی هم دارای کلسیم است، خوراکهای ساردین و کنسرو سالمون و انواع ماهیهای کوچک منبع خوبی برای کلسیم هستند. ۸۰ گرم ماهی ساردین ۶۸۸ میلیگرم کلسیم دارد. بعضی مواد غذایی با کلسیم غنی میشوند از جمله نوشیدنیهای جو و سویا و نانها و غلات، به برچسب آنها توجه کنید.
سبزیجات سبز
سبزیجات سبز مانند بروکلی، بامیه وکلم منابع سرشار کلسیم هستند: ۶۰ گرم کلم پیچ حدود ۹۰ میلیگرم کلسیم دارد. اسفناج هم سرشار از کلسیم است اما دارای اسید اگزالیک هم هست که باعث میشود جلوی جذب کلسیم را در بدن بگیرد از این رو منبع خوبی برای کلسیم نیست.
نمک دشمن کلسیم
نمک باعث میشود بدن کلسیم خود را از دست بدهد. بنا بر پژوهش سال ۲۰۲۰ بنیاد تغذیهٔ بریتانیا، بیش از دوسوم بزرگسالان انگلستان بیش از اندازه نمک مصرف میکنند .
کلسیم موردنیازمان را میتوانیم از رژیمغذایی سالم تأمین کنیم اما اگر بالای ۶۵ سال هستید و فکر میکنید کلسیم کافی در رژیم غذایی خود مصرف نمیکنید متخصصین تغذیه پیشنهاد میکنند از مکملهای دارای کلسیم و ویتامین دی استفاده کنید. مصرف بیش از اندازهٔ مکمل کلسیم برای بدن ضرر دارد. اگر از داروهای دیگری استفاده میکنید در مورد مصرف مکملها با پزشک خود مشورت کنید.
برای بزرگسالان سالم، مصرف روزانه ۱۵۰۰ میلیگرم یا کمتر ضرری ندارد.