ارزش غذایی زغال اخته

زغال اخته غنی از آنتوسیانین رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدهاست که آنتی اکسیدانی قدرتمند است که با دادن الکترون به رادیکال های آزاد تولید شده در بدن و پیشگیری از آسیب به سلول و بافت های بدن در برابر بیماری هایی از قبیل سرطان، بیماری های عصبی، دیابت،آب مروارید،تصلب شرایین، عفونت های باکتریایی، بیماری های التهابی از قبیل آرتروز و آرتریت و حتی پیری محافظت می کنند.
زغال اخته غنی از آنتوسیانین رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدهاست که آنتی اکسیدانی قدرتمند است که با دادن الکترون به رادیکال های آزاد تولید شده در بدن و پیشگیری از آسیب به سلول و بافت های بدن در برابر بیماری هایی از قبیل سرطان، بیماری های عصبی، دیابت،آب مروارید،تصلب شرایین، عفونت های باکتریایی، بیماری های التهابی از قبیل آرتروز و آرتریت و حتی پیری محافظت می کنند.

نام علمی آن Cornus mas می باشد و به دلیل اینکه میوه خام آن حاوی اسید بالایی می باشد خوردن خام آن توصیه نمی شود.

فواید تغذیه ای:

زغال اخته غنی از آنتوسیانین رنگدانه ای از گروه فلاونوئیدها که آنتی اکسیدانی قدرتمند است که با دادن الکترون به رادیکال های آزاد تولید شده در بدن و پیشگیری از آسیب به سلول و بافت های بدن در برابر بیماری هایی از قبیل سرطان، بیماری های عصبی، دیابت،آب مروارید،تصلب شرایین، عفونت های باکتریایی، بیماری های التهابی از قبیل آرتروز و آرتریت و حتی پیری محافظت می کنند.

آنتوسیانین و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در زغال اخته با مقابله در برابر تشکیل پلاک کلسترول در رگ های خونی از بیماری های عروق کرونر قلبی پیشگیری می کند. علاوه بر این، پلی فنول ها ی موجود در آن سبب کاهش LDL و افزایش HDL می شوند.

بر اساس نتایج مطالعات مصرف آب زغال اخته سبب محافظت در برابر عفونت های باکتریایی گرم منفی مانند E.coli با جلوگیری از اتصال آن به دیواره مثانه و مجاری ادراری در دستگاه ادراری می شود.

به دلیل وجود کوئرستین در زغال اخته (آنتی اکسیدان از گروه فلاونوئیدها) سبب پیشگیری از سرطان خصوصا سرطان سینه و کولون می شود.

مصرف زغال اخته تولید ادرار اسیدی می کند که این خاصیت توام با ویژگی ضد چسبندگی باکتریایی که بدان اشاره شد از تشکیل سنگ های کلیوی قلیایی جلوگیری می کند بنابراین برای افراد مبتلا به سنگ های ادراری از این نوع مناسب است. از طرفی به خاطر وجود اگزالات بالا در آن در افراد مبتلا به سنگ های اگزالاته نباید زیاد مصرف شود.

زغال اخته با تداخل با نوعی دیگر از باکتری های گرم منفی استرپتوکوکوس موتانس از تشکیل پلاک بر روی دندان و پیشروی پوسیدگی دندان مقابله می کند. حتی در افرادیکه به عفونت هلیکو باکتر پیلوری مبتلا هستند نیز مناسب است ولی به هیچ وجه جایگزین درمان نباید شود.

میوه های خانواده گیلاس (Cherry) و زغال اخته (Cornelian Cherry) منبع خوبی از ویتامین های C، A، فولات هم چنین بتاکاروتن، لوتئین و گزانتین و مواد معدنی پتاسیم و منگنز می باشند.

زغال اخته دارای خاصیت رقیق کنندگی خون می باشد بنابراین در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

در هنگام خرید دقت شود که پوست زغال اخته سالم و عاری از هر گونه ترک باشد و هر چه رنگ قرمز آن تیره تر باشد میزان آنتی اکسیدان موجود در آن بیشتر است. 

نام نویسنده
کلمه های کلیدی
تاریخ ثبت1395/12/26




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com