روزه داری سالم سحری

اولین توصیه بنده به تمام روزه گیران عدم حذف سحری می باشد چرا که با حذف وعده سحری عوارض مختلفی بروز می نماید که عبارت می باشند از ضعف شدید جسمی و عدم تمرکز، سردرد، افت قندخون و فشارخون، عصبانیت و تحریک پذیری در تمام طول روز، بی حوصلگی و ناتوانی در انجام وظایف روزمره و بوی بد دهان و غیره.

نوع غذاهای مصرفی باید حاوی فیبر فراوان بوده و یا نوشیدن آب سالم و کافی با افزایش حجم خود ضمن پیشگیری از بروز خشکی مزاج مدت طولانی تری را جهت هضم و جذب لازم داشته باشند لذا استفاده از تلفیق حبوبات و غلات و نانهای تهیه شده با سبوس یا دانه کامل یا پرک شده گندم و جو بسیار مناسب تر از نانهای سفید و غذاهای فاقد فیبرهای محلول و نامحلول می باشد یکی از ترکیبات مفید برای سحری موادغذایی تلفیقی تهیه شده از منابع حیوانی و گیاهی می باشد و مثل شیربرنج یا فرنی غنی شده با خلال بادام یا بادام پوست کنده و آسیاب شده همچنین جو پرک پخته شده در شیر کم چرب با یک قاشق مربا شیره انگور یا حلیمهای خانگی تهیه شده با آب گوشت و یا آب مرغ چربی گرفته با یک تکه گوشت سینه مرغ یا بوقلمون یا گوشت لخم فاقد چربی البته جهت حفظ آب بدن و پیشگیری از دفع مکرر پیشاب و ترش کردن زودهنگام ذخایر آب بدن از مصرف پلو خورشهای زیاد و پرچرب و تفت داده شده خودداری شود چرا که منابع پروتئینی مخصوصا بریان شده در چربیهای جوشان هم زیان بار بوده و و هم به دفع آب و کلسیم از استخوانها منجر می گردد نوشیدن چای زیاد و پررنگ و قهوه غلیظ و نوشیدنیهای گازدار حاوی کافئین نیز به حجم مایعات ادرار در طول روز می افزاید وبر شدت بروز تشنگی می افزاید برعکس منابع غذایی حاوی انواع سبزیجات پخته و خام علاوه بر منافع پرشماری که دارند می توانند در دستگاه گوارش به صورت ژلی آب را در بدن حفظ نموده و به تدریج به مصرف نیاز بدن برسانند لذا استفاده از سالادهای تهیه شده از سبزیجات متنوع فصل به صورت خام و پخته و غنی شده با 2 قاشق غذاخوری لوبیای پخته و غلات پخته و 2 تا 3 قاشق مرباخوری از انواع دانهها و مغزهای روغنی مثل بادام، پسته، گردو، کنجد و مغز دانه تخم کدوی خام یا آفتابگردان و تکههایی از پنیرکم نمک یا خمیربرش نازک گوشت مرغ و بوقلمون با سس تهیه شده از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اصلی 2 قاشق غذا ماست کم چربی یک قاشق غذا کچاپ یا رب گوجه فرنگی خانگی و یک قاشق چایخوری خردل و آب یک یا 2 عدد لیموی تازه و یک قاشق چایخوری شکر و کمی نمک و فلفل، اصولا پرخوری در تمام وعدههای مجاز ماه رمضان نه تنها سیری طولانی ایجاد نمی نماید بلکه سنگینی و رخوت توأم با تشنگی و گرسنگی بیشتری را موجب می گردد اصولا وعده سحر بمانند یک صبحانه مفصل و متنوع باید در نظر گرفته شود.

نام نویسنده
کلمه های کلیدی
تاریخ ثبت1395/12/26


عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com