براساس نتایج پژوهشی که بهتازگی منتشر شد، گنجاندن گردو، دانه و روغن گیاهی مانند سویا و کتان بهدلیل وجود اسید آلفا لینولنیک (ALA) که نوعی از اسیدهای چرب امگا3 است، احتمال مرگ زودهنگام را کاهش میدهد.
محققان برای دستیابی به این نتایج، اطلاعات مربوط به 41 مطالعه منتشرشده بین سالهای 1991 تا 2021 را در مورد رژیمهای غذایی و میزان مرگ و میر افراد بررسی کردند. بهطور کلی مطالعات در مورد 120 هزار شرکتکننده 18 تا 98 ساله صورت گرفت که بین 2 تا 32 سال تحتنظارت بودند و عواملی مانند سن، وزن، وضعیت سیگارکشیدن، مصرف الکل و فعالیت بدنی در نظر گرفتهشد.
نتایج نشان داد که دریافت بالای اسید آلفا لینولنیک (ALA) احتمال فوت زودهنگام به هر علت را 10% کاهش میدهد که خطر فوت ناشی از بیماریهای قلبی عروقی 8 تا 11% است. افزایش 1 گرم اسید آلفا لینولنیک (ALA) در روز (معادل یک قاشق غذاخوری روغن کلزا) موجب کاهش 5 درصدی خطر بیماریهای قلبی عروقی میشود.
البته به گفته محققان نیاز به مطالعات بیشتر در مورد ارتباط بین اسید آلفا لینولنیک (ALA) و طیف وسیعتری از علل مرگ است تا ارزیابی کاملتری از اثرات بالقوه این اسید چرب صورت گیرد.
مترجم: مریم سادات کاظمی