عصارههای غذایی امروزه کاربرد بالایی دارند و معمولا در انواع غذاها میتوان استفاده کرد. اما براساس مطالعه اخیر محققان بلژیکی مشخص شد که بیشتر عصارههای غذایی حاوی مقدار زیادی نمک هستند و بعضی نیز ترکیباتی بهنام گلوتامات دارند که در صورت مصرف بالا این افزودنیها زمینهساز افزایش فشار خون و سطح انسولین خواهدبود.
محققان با بررسی 31 نوع عصاره غذایی در شکلهای مختلف مایع، ژل، پودر و... متوجه شدند که این افزودنیهای غذایی با بروز علائم سردرد، تهوع، احساس سنگینی قفسه سینه و قرمزشدن صورت همراه است که ناشی از مقدار بالای نمک و دیگر ترکیبات در این محصولات خواهدبود. همچنین باید اشاره کرد در بعضی عصارههای سبزیجات نیز فقط مقدار بسیار کم سبزیجات وجود دارد.
محققان توصیه میکنند پیش از خرید این افزودنیها به ترکیبات اولیه توجه شود. بسیار مهم است از انواع حاوی گلوتامات با عناوین " افزودنی غذایی E620، E625، عصاره مخمر، عصاره هیدرولیزه، عصاره سویا، پروتئین ایزوله یا پروتئین هیدرولیزه" همچنین محصولات حاوی رنگ E150d ( کارامل سولفیت آمونیوم) وE150c ( کارامل آمونیاک) اجتناب گردد. در مورد نمک نیز باید انواع حاوی حداقل 6 دهم گرم در 100 میلیلیتر انتخاب شود.
مترجم: مریم سادات کاظمی