این مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد بر روی بیش از ۴۷۵ هزار بزرگسال بریتانیایی انجام شده، نتایج زیر را به همراه داشته است:
.
▪️ مصرف بیش از حد گوشت قرمز فرآورینشده و فرآوریشده علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلب، ذاتالریه، بیماری دیورتیکولی، پولیپ روده بزرگ و دیابت را نیز افزایش میدهد. بهعنوان مثال، افزایش مصرف هر ۷۰ گرم گوشت قرمز فرآورینشده و فرآوریشده در روز، با افزایش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلب و افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به دیابت همراه است.
.
▪️ همچنین افزایش مصرف گوشت انواع طیور با افزایش خطر بیماری ریفلاکس معده مری، ورم معده و اثنیعشر، بیماری دیورتیکولی، بیماری کیسه صفرا و دیابت همراه است. به گفته محققان، این خطرها بیشتر متوجه کسانی است که شاخص توده بدنی بالاتری دارند و از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند.
.
▪️ به گفته محققان، انواع گوشت منابع غذایی عمده اسیدهای چرب اشباع هستند و میتوانند لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا همان کلسترول بد را افزایش دهند؛ یک عامل خطر تثبیتشده برای بیماری ایسکمیک قلب.
.
▪️ صندوق جهانی تحقیقات سرطان توصیه میکند که افراد باید بخصوص مصرف گوشت فراورینشده را در هفته به حدود ۳۵۰ تا ۵۰۰ گرم محدود کنند و گوشت فرآوریشده باید به ندرت خورده شود.
.
نتایج این مطالعه در نشریه پزشکی BMC Medicine منتشر شده است.