بعضی افراد از خوردن کلمبروکلی، گلکلم، کلم سنگ، شلغم و دیگر سبزیجات این گروه متنفر هستند. علت را نباید صرفا عدمتمایل غذایی دانست زیرا این سبزیجات حاوی ترکیبات گوگردی هستند که آغشتهشدن با باکتریهای بزاق دهان بعضی افراد واکنش خاصی ایجاد میکند که طعم و بوی بسیار ناخوشایندی دارد.
برای شناخت بهتر این پدیده، گروهی از محققان استرالیایی از یک روش تخصصی برای ارتباط بین تولید این ترکیبات شیمیایی و انواع بوها در والدین و فرزندان 6 تا 8 ساله استفاده کردند. از آنها خواستهشد تا گلکلم و کلمبروکلی خام و پخته را بو کرده و بچشند. زمانی که بعضی از آنها طعم بسیار ناخوشایندی را اعلام کردند، تجزیه و تحلیلها نشان داد که ترکیب دیمتیل تریسولفید ایجاد می شود که بوی گوگرد فاسد را دارد.
محققان پودر گلکلم و نمونههای بزاق را در لوله آزمایش با هم مخلوط کردند. نتایج تفاوتهای چشمگیر بین شرکتکنندگان نشان داد اما باکتریهای دهان بین والدین و فرزندان کاملا مشابه است. البته تنفر از این سبزیجات در بزرگسالان به اندازه کودکان نیست که میتواند بهدلیل عادت ذائقه باشد.
مترجم: مریم سادات کاظمی