فشار خون یکی از بیماریهای مزمن است که بهدلیل افزایش غیرعادی جریان خون در عروق اتفاق میافتد و زمینهساز مشکلات جدی نظیر سکته مغزی و نارسایی کلیوی میشود. علاوه بر توجه به سبک زندگی سالم ممکن است پزشک مصرف دارو را برای بعضی بیماران ضروری بداند. اما بهنظر میرسد 10 تا 30% بیماران دچار مقاومت نسبت به دارو میشوند و در نتیجه بروز عوارض فشار خون جدیتر خواهدبود.
اما نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که مصرف خوراکیهای سرشار از فلاونها به کنترل فشار خون کمک میکند. فلاونها نوعی از آنتیاکسیدانهاست که در بسیاری از میوهها و سبزیجات مانند کرفس، جعفری، سیب، فلفل تند و...، چای و کاکائو وجود دارد.
محققان برای تایید این فرضیه، نمونه ادرار بیش از 25 هزار نفر را در انگلستان بررسی و بهطور ویژه شاخص فلاوان3 ال را ارزیابی کردند. فلاوان3 ال نشاندهنده مقدار فلاونهایی است که فرد دریافت کرده و مقدار بالای آن در مردان با کاهش 1.9 میلیمتر جیوه و در زنان با کاهش2.5میلیمتر جیوه همراه است. از همینرو محققان تایید کردند که مصرف بالای فلاونها به کنترل بهتر فشار خون کمک میکند. البته به گفته آنها این تاثیر در سالمندان بارزتر است.
مترجم: مریم سادات کاظمی