امروزه امولسیفایرها و مواد نگهدارنده کاربرد گستردهای در صنایع غذایی دارند. امولسیفایر مادهای است که با کاهش سرعت واکنشهای شیمیایی باعث پایداری یک امولسیون میشود. لسیتینها ترکیبات پیچیدهای با 50% فسفولیپید هستند که از منابع گیاهی و حیوانی بهدست میآید. لسیتین زرده تخممرغ، خردل و لسیتین سویا از جمله این ترکیبات هستند.
لسیتین گیاهی جزء مهمترین امولسیفایرهای طبیعی در رژیم غذایی و منبع مهم فسفولیپیدها هستند بهطوری که یک فرد بالغ بهطور متوسط 5 تا 8 گرم در روز مصرف میکند.
با توجه به مطالعات آزمایشگاهی و پیش بالینی، مکملهای حاوی لسیتین جذب چربیها در روده را افزایش می دهد. این مکملها در شرایط بیماری میتوانند در تنظیم چربی خون نقش دارند و بهعنوان ضدالتهاب و آنتیاکسیدان عمل میکنند. لسیتینهای گیاهی همچنین نقش پیشگیرانه در اختلالات متابولیک و بیماریهای قلبیعروقی ناشی از تغذیه ناسالم دارند. البته به گفته محققان این تاثیر در مورد خوراکیهای فرآوری شده نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
مریم سادات کاظمی