اخبار ۹۰ درصد موارد دیابت مربوط به تغذیه و فعالیت بدنی است دوشنبه 17 آذر 1399 ساعت 12:37
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: ۹۰ درصد موارد مبتلا به دیابت نوع دو است که بیشتر با تغذیه و فعالیت بدنی مرتبط است.
گلبن سهراب، درباره تغذیه دیابت نوع یک، اظهار داشت: شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد..
 
وی افزود: ۱۰ درصد موارد ابتلاء به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.
 
عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان داشت: در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر می‌شود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز هفته امکان پذیر است.
 
سهراب در ادامه تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شأن از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشت‌های قرمز و فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شده اند.
 
وی علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزی‌ها کلم، هویج، کرفس و…، به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.
 

توصیه مصرف زیاد مایعات به بیماران دیابتی

 
این متخصص تغذیه، بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: این بیماران می‌توانند از انواع گوشت‌های سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدرات‌ها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد.
 
سهراب افزود: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوش ها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چرا که با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمی‌شود.
 
وی بر عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب می‌کند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده می‌کنند، سرعت حرکت گلبول‌های سفید شأن کند می‌شود.
 
عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال اشاره کرد و گفت: امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است. چرا که در همه دنیا گفته می‌شود ما برای پیشگیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزش‌های صحیح بهره ببرند و این آموزش‌ها را جهت پیشگیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه شود.
 
سهراب پیشگیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و بیان داشت: پرستاران می‌توانند با ارائه آموزش به بیماران مبتلا به دیابت یاد بدهند تا این افراد چگونه بتوانند بیماری شأن را کنترل کنند.
منبع: خبرگزاری مهر  تعداد بازدید : 340 نوشته شده توسط: محمد رضا جم

کلمات کلیدی:  دیابت رژیم غذایی
چاپ خبر
آخرین اخبار
سلام من کبد شما هستم دوشنبه 4 اسفند 1399 ساعت 2:32
فست‌فود همدانی ثبت ملی شد چهار شنبه 29 بهمن 1399 ساعت 13:7
تغذیه مناسب برای فوتبال یکشنبه 26 بهمن 1399 ساعت 14:13
خونریزی لثه و کمبود ویتامین c پنجشنبه 23 بهمن 1399 ساعت 13:32
رژیم غذایی با کالری منفی ؟! سه شنبه 21 بهمن 1399 ساعت 23:29
چربی سوزی شکم دوشنبه 20 بهمن 1399 ساعت 13:30
خطر کم خونی در یائسگی یکشنبه 19 بهمن 1399 ساعت 16:38
پربازدید ترین ها

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com