به گزارش بهسایت؛ تحقیقات جدید به سرپرستی یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه جورجیا با همکاری یک گروه تحقیقاتی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در یک مدل جوندگان نشان داده است که مصرف روزانه نوشیدنی های شیرین شده با شکر در دوران بلوغ ؛ عملکرد در یادگیری و حافظه را در بزرگسالی مختل می کند.
این گروه همچنین نشان داد که تغییر در باکتری های روده ممکن است عامل اصلی اختلال حافظه ناشی از قند باشد.
مصرف سرانه نوشابه های قندی در ایران نسبت به تمام دنیا بسیار بالاتر است و نوجوانان به طور خاص بیشترین مقدار مصرف نوشابه را دارند.
هیپوکامپ یکی از مناطق مغز، نقش اصلی در عملکردهای مختلف شناختی ایفا می کند. این منطقه تا اواخر دوره نوجوانی هنوز در حال تکامل است . مشخص شده که آسیب مواد قندی مانع از تکامل طبیعی این ناحیه از مغز می شود.
در این بررسی به موشهای صحرایی نوجوان غذای معمول روزانه به علاوه محلول شکر 11٪ داده شد که قابل مقایسه با نوشیدنیهای شیرین شده با قند تجاری است.
محققان سپس موش ها را وادار كردند که یك وظیفه حافظه ای وابسته به هیپوكامپ را برای اندازه گیری حافظه زمینه ای یا به خاطر آوردن زمینه ای كه قبلاً با آن آشنا بودند را انجام دهند.
نتیجه اینکه موشهایی كه در اوایل زندگی قند مصرف می كردند در تشخیص وظایف خاص جدید مربوط به تکامل هیپوکامپ ناتوان بودند در حالی که ، موشهایی كه قند به آنها خورانده نشده بود قادر به انجام آن بودند.