روز جهانی غذا" آینده ما حاصل اقداماتی است که امروز انجام می دهیم"خلاصه : روز جهانی غذا 2021 در دومین سال همه گیری کووید 19 و آثار گسترده آن در جهان با شعار " آینده ما حاصل اقداماتی است که امروز انجام می دهیم. تولید بهتر ، تغذیه بهتر ، محیط بهتر و زندگی بهتر" برگزار می شود و به کشورهای جهان هشدار می دهد که با توجه به تبعات اقتصادی کرونا ، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت مواد غذایی باید برای جلوگیری از افزایش ناامنی غذایی و سوءتغذیه در سال های آتی برای ایجاد یک سیستم پایدار تامین غذا برنامه ریزی کنند. |
دسترسی اقتصادی مردم به غذای مطلوب فاجعه بار شده است!خلاصه : سیری سلولهای در حال رشد فرزندان میهن ما و حفظ سلامت خانواده ها بیش از نان و روغن است که سوبسید به آن تعلق گرفته است
ما با گرسنگی کودکان امروز نسل آینده مان را تباه می کنیم ، پدران بیکار شده به دلیل کرونا غم دارند که چرا نمی توانند حتی مایحتاج غذایی روزانه زن و فرزندشان را تامین کنند |
باغچه های سلامت خانگی و برنامه بهبود تغذیه، اجرای موفق طرحی به نفع سلامتخلاصه : به منظور تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از زنان روستایی و عشایری ، فرهنگ سازی، استفاده بهینه از نهاده های شیمیایی، حفاظت از محیط زیست، بهبود تغذیه خانوار روستایی و در نهایت دستیابی به محصولات سالم تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه های سلامت خانگی با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت موفق اجرا گردیده است.. |
درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانیم؟خلاصه : آیا خوردن یک غذای خاص یا پیروی از یک رژیم غذایی خاص می تواند از زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر جلوگیری کند یا بروز آن را به تاخیر بیاندازد؟
بسیاری از مطالعات نشان می دهند که آنچه می خوریم بر توانایی مغز در فکر کردن ، حا فظه و به خاطر سپردن تأثیر می گذارد. این یافته ها منجر به تحقیق در مورد الگوهای غذا خوردن شده اند تا پاسخ منا سبی به این سوال بدهند که آیا الگوهای غذایی تاثیری در بروز یا پیشگیری از این بیماری دارند؟ |
غذای سالم و پایدار، غذایی برای سلامت بشر و زمینخلاصه : در هر بار غذا خوردن، آنچه که به عنوان غذا در بشقاب ما قرار میگیرد، علاوه بر این که بر سلامت بدن، ذهن و روان ما تأثیر میگذارد، بر محیط زیستمان نیز موثر است. شیوه تولید غذا، اتلاف و ضایعات مواد غذایی تأثیرات عمدهای بر سلامت انسان و پایداری محیط زیست دارد. |
شیرمادر تامین سلامت کودک و مادرخلاصه : تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول زندگی و ادامه آن در ماه های بعد می تواند اثرات مفیدی در حفظ و ارتقا سلامت مادر و کودک داشته باشد |
نگذاریم گلستان ایران خارستان شودخلاصه :
مقاله ای که 8 سال پیش نوشتم و کمتر به آن توجه شد.امروز در کشور با عوارض این بی توجهی ها مواجهیم. آمار و ارقام مربوط به آن تاریخ است.
|
تغذیه مناسب در هوای گرمخلاصه : تغذیه مناسب هنگامی که هوا گرم می شود می تواند عامل مهمی برای مقابله با گرما باشد.در صورت بی توجهی به تغذیه مناسب ممکن است در معرض بیماری های ناشی از تنش گرمایی قرار بگیریم. |
غذای ایمن امروز برای فردایی سالم خلاصه : مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درک بار جهانی بیماری های منتقله از غذا ، که افراد در هر سنی ، به ویژه کودکان زیر 5 سال و افرادی که در کشورهای کم درآمد زندگی می کنند را تحت تأثیر قرار می دهد ، در سال 2018 اعلام کرد که هر 7 ژوئن روز جهانی ایمنی مواد غذایی است. |
بشقاب غذای سالم و سیاره زمین خلاصه : برای تولید مواد غذایی حیوانی لازم است زمینهای بیشتری مورد استفاده قرار گیرد و تغییرات بیشتری در منابع طبیعی زمین ایجاد شود. برای تأمین چراگاهها لازم است زمینهای بیشتری تخریب شوند و جنگلهای بیشتری تبدیل به علفزار برای چرا و تغذیه حیوانات شوند. در صورتی که برای تولید محصولات زراعی و کشاورزی، این تغییر کاربری زمین بسیار کمتر است. |
کووید 19 و تغییراتی که در تغذیه ما ایجاد کردخلاصه :
شیوع کرونا در یک ساله گذشته باعث شده تا در شیوه زندگی و به تبع آن عادات غذایی و رفتارهای تغذیه ای ما تغییراتی ایجاد شود که گاهی خوب و به نفع سلامت و گاهی به ضرر سلامتمان بوده است. برای شناخت و تصحیح این تغییرات به نفع سلامت جامعه چگونه آنها را بشناسیم و در برابر آنها چه کنیم؟
|
بحران آب، تهديد سلامت جامعه خلاصه : فقدان مديريت منسجم و كارآ برای آب، مشکلات ناشي از عدم رعايت مسائل بهداشتي نظير انواع آلودگيهاي آب و کاربرد غير اصولي سموم و کودهاي شيميايي و نظاير آنها، استفاده بي رويه، غيرمجاز و غير علمي از آب، همچنين عدم رعايت اصول فني و علمي مدیریت همين مقدار آب محدود و موجود را هم تحت تأثير قرار داده است. |
کرونا، گسترش فقر و گرسنگی،تهدید سلامت حال و آیندهخلاصه :
کرونا با گسترش فقر ودامن زدن به گرسنگی نه تنها سلامت حال و آینده ی مردم کشور را تهدید می کند، بلکه چشم انداز تیره ای از توسعه نایافتگی را در برابر ما قرار می دهد.
|
هفته سلامت ساخت جهانی عادلانه تر و سالمترخلاصه : نابرابری های بهداشتی با استراتژی هایی که در آنها توجه بیشتری به بهبود عدالت سلامت ، به ویژه برای آسیب پذیرترین و حاشیه نشین ترین گروه ها وجود دارد ، قابل پیشگیری هستند. |
تغذیه بیمار کرونایی در خانهخلاصه : با اوج گیری دوباره کرونا در کشور و افزایش تعداد مبتلایان دوباره این سوال پیش آمده است که تغذیه بیماران مبتلا به کرونا گونه باشد؟در این مقاله تا جایی که بتوانیم به این پرسش پاسخ می دهیم
|
رمضان ماه خودسازیخلاصه : روزه داری صحیح که با کاهش مصرف غذا همراه باشد ،ثمراتی چون کم شدن چربی های ذخیـره ، کم شدن میزان چربی خون و کلسترول و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد ( البته به شرطی که برنامه غذایی منظمی برای افطار و سحر تنظیم شود |
چگونه برای واکسیناسیون کووید آماده شویم؟خلاصه : در این مقاله با آماده سازی خود برای دریافت واکسن کرونا آشنا می شویم. امیدواریم با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون هر چه زودتر از این پاندمی نجات پیدا کنیم. |
تغذیه مناسب سالمندان کلید اثربخشی واکسن کروناخلاصه : پاسخ ایمنی موثر در افراد دریافت کننده واکسن به یک وضعیت تغذیه ای مناسب بستگی کامل دارد. سازمان ایمنی غذایی اروپا بر اساس ارزیابی های علمی ،نقش موثر ریز مغذی ها شامل ویتامین های A (و بتا کاروتن پیش ساز آن، ، B6 ، B9 فولات) ، B12 ، C و D و مواد معدنی روی ، سلنیوم آهن و مس را ، Se ، Fe و Cu را در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن اثبات شده می داند. |
آئین زیبای نوروز در ایرانخلاصه : آنچه در باره نوروز ، سال نو ، غذا و تغذیه سالم در ایام نوروز می توانید در بهسایت بخوانید |
فقر، امنیت غذایی، سوءتغذیهخلاصه : غذا نه فقط نیاز فیزیولوژیک فرد برای حفظ سلامت و بقاست بلکه نیاز پایه ای جامعه برای تامین رشد و سلامت اجتماعی است |