آسم بیماری است که با خسخس سینه و سرفه ناشی از التهاب مزمن مجاری تنفسی همراه است. در حالحاضر، هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما براساس مطالعات اخیر محققان دانشگاه اوساکا ژاپن، محصولی بهنام ImmuBalance که از سویا تخمیرشده تهیه شده در بهبود التهاب مجاری تنفسی مبتلایان به آسم تاثیر دارد.
پیش از این نیز محققان ارتباط میان مصرف سویا و بیماریهای آلرژیک را تایید کردند. بهعبارت دقیقتر، عدمتعادل باکتریهای فلور رودهای میتواند بر سیستم ایمنی و بروز بیماریهای آلرژیک تاثیر بگذارد و فیبرهای غذایی تخمیرشده مانند فرآوردههای سویا در این زمینه مؤثر هستند.
محققان دریافتند که گلبولهای سفید مرتبط با آسم بهنام ائوزینوفیلها پس از مصرف غذاهای غنیشده با محصول حاوی سویا تخمیری بهطور قابلتوجهی التهاب و ترشحات اطراف نایژهها کاهش یافت و همچنین وجود پروتئینهای سرکوبکننده التهاب نیز تایید شد.
بهگفته محققان ارائه چنین محصولاتی میتواند بهعنوان درمان تکمیلی در مبتلایان به آسم کاربرد داشتهباشد و بروز عوارض اسپریها و داروهای کورتیکواستروئید که برای این بیماران تجویز میشود، کاهش یابد.
البته در مصرف فرآوردههای سویا نیز نباید افراط کرد و بهخصوص خانمهای باردار و کودکان کمتر از سه سال مجاز به مصرف نیستند. سویا سرشار از ترکیبات فیتواستروژن است که مصرف زیاد آن میتواند زمینهساز اختلال غدد درونریز و بروز بعضی سرطانها و مشکلات باروری شود.
مترجم: مریم سادات کاظمی