سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که بر خلاف تصور عموم مردم، شمار کشتهها در گروههای سنی پایین در حال افزایش است. اکنون که بیشتر کشورهای جهان با کرونا دست و پنجه نرم میکنند به نظر میرسد آمار کشتهها در حال تغییر است و هر روز تعداد زیادی از افراد جوان بر اثر بیماری کرونا فوت میکنند.
این آمار و همچنین گزارشهای منتشر شده دیگر ابهامات زیادی در مورد نحوه انتشار ویروس کرونا ، شدت بیماری و علت آن مطرح کرده است. مثلاً اینکه هنوز مشخص نیست چرا این بیماری در برخی افراد باعث بیماری شدید شده و در برخی دیگر از افراد قدرت بیماری زایی قابل توجهی ندارد. با ادامه روند گسترش کرونا در کشورهای مختلف، اکنون اطلاعات بیشتری برای تحلیل و بررسی این ویروس در دسترس است که میتواند به حل این بحران کمک کند.
آمارها نشان میدهند عمده کسانی که در اثر کرونا بهشدت مریض شده و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتهاند، افراد مسنتر هستند. هر چند تعداد افراد 30، 40 یا حتی 50 ساله که به آی سی یو منتقل شده و جان خود را از دست میدهند هم زیاد است. بنابراین تصور اینکه ویروس کرونا فقط افراد مسنتر یا افرادی که بیماریهای زمینهای دارند را هدف قرار میدهد، کاملاً اشتباه است. مثلاً در ایتالیا که تا فعلاً بیشترین میزان مرگ و میر را تجربه کرده است، مشاهده میشود که حدود 10 تا 15 درصد از افرادی که تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفتهاند، کمتر از 50 سال سن داشتهاند. همچنین گزارشهایی که از کشور کره به دست رسیده نشان میدهد در میان هر 6 فوت ثبت شده بر اثر ابتلا به کرونا، 1 نفر از آنها کمتر از 60 سال سن داشته است.
در چند ماه گذشته این باور اشتباه بهشدت رایج شده بود که فقط افراد مسنتر دچار این بیماری میشوند و افراد جوان نسبت به این بیماری ایمن هستند! متأسفانه تعداد زیادی از مردم تمایل دارند باور کنند افراد جوانتر در صورت ابتلا به بیماری کرونا، بیماری خفیفی را تجربه میکنند و خطر اصلی فقط متوجه افراد مسن و با بیماریهای زمینهای است. این در حالی است که رعایت اصول بهداشتی برای همه مردم، چه جوان و چه مسن ضرورت دارد تا از خودشان و هم از افراد دیگر مراقبت کنند.
سازمان بهداشت جهانی چندین بار در گزارشهای خود به این مسئله اشاره کرده که گرچه احتمال مرگ در افراد کم سن و سالتر کمتر است، ولی به معنی ایمن بودن آنها نیست. در یکی از مطالعاتی که در کشور چین انجام شده، 2143 کودک مبتلا یا مشکوک به ابتلا به کرونا مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان میدهد که 90 درصد از این کودکان بیماری خفیف را تجربه کرده و علائمی از خود بروز ندادهاند. با این حال 6 درصد از این کودکان وضعیت بحرانی داشتهاند. این آمار در مقایسه با آمار 18.5 درصد در افراد بزرگسال، کوچک ولی همچنان قابل توجه است.
باوجود تفاوت چشم گیر در میزان ابتلای افراد مسن و جوان به کرونا و همچنین شدت بیماری در آنها، نباید خطر ابتلا و حتی مرگ در افراد جوان را نادیده گرفت. بهعلاوه اینکه جلوگیری از انتشار و گسترش این بیماری تنها در صورتی امکان پذیر است که همه ما بهعنوان افراد جامعه برای مقابله با ویروس کرونا مشارکت کرده و تمام اصول را رعایت کنیم.