پویش نان برای سلامت، برای زندگی
نان یکی از قدیمی ترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه کرده است. نان بخش عمده ای از انرژی، پروتئین و مواد معدنی شامل آهن، کلسیم و برخی از ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند.
بیش از سی سال است که نان سنتی ما که طعم و بوی آن را به هر نانی ترجیح می دهیم  بیمار است . بیماری ساده ای که قابل حل است ولی به دلایل گوناگون از تفکر خودکفایی گندم و دولتی بودن چرخه آرد و نان  بعنوان راهکار استراتژیک  گرفته تا  کشت و برداشت ، از سیلو تا آسیاب ، از حمل ،انبار داری  تا نانوایی و از نانوایی تا سفره و نهایتا در خانه مانند رشته هایی بافته بهم مشکلات را به معده ما می برند  بیمارمان می کنند و به بار بیماریهای کشور می افزایند .
روزی تصمیم گیران کشور  با فریاد یافتم یافتم  بدون نگاه به مشکلات کلیدی و اصلی ،مشکل را به روش خود حل کردند نان سنتی را خط زدند و نان صنعتی را جانشین مناسبی یافتند  و به فریاد هایی که نان سنتی را هم می شود اصلاح کرد وقعی نگذاشتند . اگرچه مردم نان سنتی را   به نان صنعتی   ترجیح می دهند گرچه اگر یارانه را به نان صنعتی می دادند ممکن بود گرایش مردم به نان ارزان باعث شود که کم کم نان صنعتی در سفره ایرانیان جای مناسب تری پیدا کند
مردم اغلب  نان نامناسب را با یارانه ملی ارزانتر می خرند  و به دور ریز و ناسالم بودن آن بی اعتنا هستند ،متاسفانه دولت  که هزینه سنگین بیماریهای ما را می پردازد و بار ضایعات نان را مانند دملی چرکین تحمل می کند علاقه ای  به راه حل های جدید ندارد و هربار که تلاشی صورت گرفته ،فکرو پیشنهاد  اندیشمندان حوزه آرد و نان را نشنیده می گیرد .

نانهای  صنعتی  به چند دلیل سالم تر از نان های سنتی هستند این نان ها :
  • با ماشین آلات  تمام اتوماتیک بدون دخالت دست تولید می شود.
  • در تولید معمولا از هیچ نوع مواد نگهدارنده شیمیایی و جوش شیرین استفاده نمی شود .
  • خمیر مراحل تخمیر را بطور کامل طی میکند و بهمین دلیل تغذیه سالم ، گوارش آسان  را بوجود می آورد. 
  • از آنجا که تخمیر این نان بطور کامل صورت می گیرد ، ریز مغذی های آهن ، کلسیم و ویتامین های گروه B موجود در آن به راحتی جذب سیستم گوارش می شود.
  • با این نانها می شود غذاهای بسیار متنوع سالم و سریع تولید کرد و خانواده را با فست فود های ناسالم آلوده به انواع بیماریهای غیر واگیر و کشنده نکرد .
  • می توان در فریزر آنرا  نگهداری کرد (مانند نانهای سنتی )  و پس از گرم کردن میل کرد
  • دور ریز ندارد و ضایعات نان را در کشور کم می کند .
  • خمیر های داخل نان خوردنی هستند و نباید دور ریخته شوند
 مدیران بهسایت  اولین پایگاه تغذیه و سلامت  ایران تصمیم گرفته اند ضمن تقدیر از تولید کنندگان نان صنعتی  و ماشینی بدلیل تلاششان برای تولید نان سالم و مرغوب آنها را از طریق این پایگاه معرفی کنند .
همچنین آنها را دعوت می کند در برگزاری  مسابقه  پخت سریع  خوراک  سالم درمنزل   با انواع نان های ماشینی  ابتکارات مردم و منو های جدید پخت خوراک  با نانهای ماشینی را جمع آوری 
 و نهایتا در برگزاری جشن خوراک سالم با نان سالم  در کشور ما را یاری دهند  تا زمینه ای برای فرهنگ استفاد مناسب از نان های صنعتی و پخت سریع در منزل جانشینی برای  با فست فود های ناسالم  فعلی  جایگاهی بیابد و از این طریق بتوان در کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر که بیشترین هزینه را به مردم و دولت تحمیل میکند سلامت مردم را جفظ و ارتقاء بخشید .
 
نام نویسندهدکتر ربابه شیخ الاسلام
تاریخ1397/01/27
کلمه های کلیدینان، سلامت، زندگی


برای ارسال نظر باید ابتدا با نام کاربری خود به سایت وارد شوید.


نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن خیابان دوم شرقی پلاک ۲ طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (021)
تلفن تماس 2 : 88037834 (021)
پست الکترونیک : info@behsite.ir