دفتر بهبود تغذیه جامعه را بشناسیم
شناخت مراکز متولی سیاستگذاری و اجرای برنامه های ملی و کشوری علاوه بر آشنایی با حوزه وظایف و فعالیتهای آنها می تواند انگیزه مضاعفی در خدمت رسانی این متولیان ایجاد کند. متولی تغذیه جامعه در کشور دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت است .
دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت در سال 71 توسط سرکار خانم دکتر ربابه شیخ الاسلام و در چارچوب فعالیت سیستم بهداشت و PHC بنیان نهاده شده و با اجرای بررسیها و برنامه های کشوری در حوزه بهبود و ارتقای سطح تغذیه ای و سلامت جامعه فعال است. مدیر کنونی این دفتر سرکار خانم دکتر زهرا عبدالهی است .
سياستگذاري، برنامهريزي و پايش فعاليتهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در زمينه تغذيه در دفتر بهبود تغذيه جامعه صورت ميگيرد. اين دفتر با بهرهگيري از نظرات کارشناسي متخصصين رشتههاي مختلف و تجارب حاصل از فعاليتها و مطالعات متعدد خود در راستاي ماموريت تامين، حفظ و ارتقاء سلامت تغذيهاي افراد جامعه به فعاليتهاي زير ميپردازد:
-
بررسي وضعيت موجود مشكلات تغذيهاي شايع در مناطق مختلف كشور
-
مطالعه رفتارهاي غذايي مردم در مناطق مختلف كشور به منظور تعيين نيازهاي آموزشي
-
تهيه و تدوين دستورعملهاي تغذيه صحيح براي گروههاي مختلف سني جامعه به تناسب ويژگيهاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي
-
طراحي الگوهاي مداخله براي حل مشكلات تغذيهاي (كمخوري، بيشخوري يا عدم توازن در دريافت مواد مغذي و انرژي)
-
اجراي آزمايشي الگوهاي مداخله و استفاده از نتايج آنها در سطح ملي با همكاري بخشهاي ذيربط
-
مراقبت از وضعيت تغذيه از طريق گردآوري اطلاعات دورهاي، مطالعه روند تغييرات تغذيه جامعه و گزارش به مسئولين ذيربط
-
تدوين سياستهاي نوين در حوزهي سلامت تغذيهاي جامعه
-
جلب مشاركت ذينفعان و تقويت همكاريهاي بين بخشي.
انجام مداخلات مناسب جهت ارتقاء سلامت جامعه، به خصوص سلامت تغذيهاي جامعه، نيازمند شناخت عوامل مؤثر بر سلامت و نيز شناسايي اهميت و وسعت هريک از آنهاست تا در نهايت با استفاده از اولويتبندي صحيح اين عوامل، سياستگذاري مناسب و مطلوب جهت کاهش مشکلات و ارتقاء سطح سلامت جامعه صورت گرفته و با برنامهريزي لازم به اجرا در آيد.
دفتر بهبود تغذيه جامعه براي تحقق ماموريت خود باید مداخلاتي را براي ارتقاء وضعيت تغذيه گروههاي مختلف جامعه و نيز افزايش آگاهي و بهبود نگرش آنان پيشنهاد نمايد که اين امر نيازمند شناخت کافي و دقيق از وضعيت رفتارهاي تغذيهاي و ميزان دانش، چگونگي نگرش و نحوه عملكرد خانوارها و نيز کارکنان ارائه دهنده خدمات در خصوص تغذيه و عوامل مؤثر بر اين وضعيت ميباشد تا براساس اين شناخت، مداخلات مربوطه طراحي شده و به اجرا گذاشته شود. به همين منظور مطالعات مختلف در سطح استانهاي کشور طراحي می شود تا بر اساس نتايج آنها؛ دفتر بهبود تغذيه جامعه در راستاي طراحي و اجراي مداخلات مؤثر جهت ارتقاء سلامت تغذيهاي خانوارها اقدام نمايد.
جهت آشنایی بیشتر با
برنامه ها ی این دفتر اینجا را ببینید
همچنین
وبسایت آموزشی دفتر را در این نشانی ببینید
نام نویسنده | بهسایت ایران |
تاریخ | 1399/10/11 |
کلمه های کلیدی | وزارت بهداشت دفتر بهبود تغذیه جامعه |