امنیت غذایی و توسعه پایدار

 امنیت غذایی سنگ‌بنای یک جامعه توسعه‌یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی اعضای آن است
نقش امنیت غذاییدر حفظ و ارتقای سلامت انسانها به عنوان اصلی ترین مولفه موثر در توسعه پایدار در مقالات و پژوهش های بسیاری بیان شده است.بدون تردید توسعه پایدار که فرایندی متمرکز بر رفع نیازهای متنوع همه افراد در جوامع موجود و آینده، ارتقای رفاه شخصی، انسجام و شمول اجتماعی، و ایجاد فرصت‌های برابر است. تکیه مستمری بر مولفه انسانی جوامع دارد.سلامت به عنوان رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی، عرصه‌ای است که پیوندی وثیق با سایر عرصه‌های سیاسـی، اجتماعی، اقتصادی ،فرهنگی، صنعتی و.. .هر جامعه دارد و محور تمامی این فرآیندها انسانی است که در جامعه زیست می کند. غذا و تغذیه از ارکان اصلی حفظ سلامت به شمار آمده و تامین امنیت غذایی درتوسعه پایدار نقشی مهم ایفا می نماید. بدون تردید، برخورداری از غذای کافی یک حق انسانی است و محروم شدن افراد از آن، به هر دلیلی، در حکم یک جنایت است. امنیت غذایی سنگ‌بنای یک جامعه توسعه‌یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی اعضای آن است


الگوی نا متعادل مصرف

بر اساس بررسی مروری اخیر الگوی مصرف غذایی ایرانیان نسبت به سبد مطلوب همچنان به شدت دچار مشکل است و مصرف مواد غذایی مختلف با الگوی استاندارد مطابقت ندارد. بر اساس این مطالعه ميزان مصرف سرانه کالري در ايران بيش از ميزان توصيه شده روزانه است و سرانه مصرف نان و برنج 5%، روغن 20% و قند و شکر 38% بيش از مقادير توصيه شده در سبد غذايي مطلوب مي باشد. همچنين مصرف شير و لبنيات 25%، تخم مرغ 20%، سبزي و ميوه 25% کمتر از مقادير توصيه شده مي باشد.
از سوی دیگربر اساس نتایج بررسی وضعیت ریز مغذی های کشور (پورای 2) با وجود آنکه کمبود ریز مغذی هایی مانند آهن در گروه های سنی نسبت به بررسی کشوری سال 80( پورا 1 ) کاهش یافته اما به نقطه مطلوب نرسیده است و در مورد برخی از مواد مغذی مانند ویتامین A و D همچنین ملح روی وضعیت دریافت بدتر شده و این کمبودها می تواند شیوع سوء تغذیه را در گروه های آسیب پذیر مانند کودکان، زنان باردار و سالمندان بالا برده و با دامن زدن به ناامنی غذایی سلامت کلی آنها را تهدید کند.
متاسفانه توجه به غذا و تغذیه در دوران های مختلف زندگی به عنوان یک عامل موثر در سلامت هنوز در کشور ما جایگاهی ندارد . هنوز سرمایه انسانی بعنوان سرمایه اصلی کشور و نقش تغذیه خصوصا در دوران های حیاتی به عنوان بستر توسعه پایدار کشور آنچنان که باید مورد توجه نیست . موردی که مسئولیت آن تنها بر عهده متخصصین و جامعه علمی نیست و برای به اجرا درآمدن به تعهد و مسئولیت همگانی نیاز دارد.
نام نویسندهزیبا کاوه ئی
تاریخ1399/09/244
کلمه های کلیدیامنیت غذایی, سلامت, توسعه پایدار




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com