روز جهانی غذا 2019، اقدامات و فعالیت های ما ،آینده ی ما هستند

از سال 1981 ، هر ساله فائو بر اساس مشکلات اصلی جهان در عرصه غذا ، سلامت و کشاورزی عنوانی را برای روز جهانی غذا انتخاب می کند و از کشور های عضو می خواهد  این روز را جشن بگیرند. 
این اقدام به منظور برجسته کردن اقدامات و تمرکز مشترک جهانیان روی موضوعی در زمینه کشاورزی و غذا و حذف گرسنگی است.
جالبست که بدانیم برای دوسال پی در پی در سالهای 1981 و 82 این تم یا عنوانغذا اول می آید. (یا غذا الویت نخست)  Food comes first و سال بعدامنیت غذایی بوده است. امنیت غذایی که دستیابی به آن آرزوی تمام مصلحان جهان بوده و هست .
غذای ما جهانیان از با شکوه ترین و زیبا ترین مشارکت یعنی از همت خاک، مهر خورشید وطراوت آب تولید می شود.ولی آیا این تولید در چهارچوب سیاست ها و اقدامات جهانی و دولت ها می تواند بدست همه مردم برسد؟
 
روز جهانی غذا و تنوع مواد غذایی در جهان

اهمیت غذا برای زندگی

اغلب مضامین انتخابی فائودر طول این سالها حول محور همین "غذا " و رساندن این غذا به تمام سکنه این جهان است افرادی که در این جهان زندگی می کنند و حق آنهاست  که غذای مناسب و کافی داشته باشند و از گرسنگی رنج نکشند .
حیات تمامی جانداران زمین به غذا وابسته است و قرار نیست انسانها مانند سایر جانداران که لقمه خود را در طبیعت به هر حیله و ترفندی تهیه می کنند و ما آن را راز بقا می نامیم برای رهایی از گرسنگی خود به هر کاری غیر انسانی دست بزنند چون ما انسانها در شهر ها و کشور ها در گستره ای وسیع با قوانین و سیاست هایی که خود ساخته ایم زندگی می کنیم و اگر گرسنگی را در محدوده مرزهای خود نتیجه کاستی های خود ندانیم و دست به اقداماتی شایسته و درست نزنیم اشتباه و بهتر بگویم مرتکب جنایت شده ایم رنج گرسنگی و فقر ایمان را نابود می کند ، نه سازمانهای جهانی و نه کشور های دیگر ضمن اینکه حق ندارند نمی توانند کاری برای رهاندن مردم از گرسنگی در کشوری دیگر انجام دهند.
مدیریت منابع در هر کشوری باید روندی متعادل داشته باشد این بی عدالتی در توزیع منابع ملی است که موجب می شود بخشی از مردم به غذای کافی دسترسی پیدا نکنند.
علیرغم اهمیت کشاورزی به عنوان نیروی محرکه در اقتصادو تامین غذا بسیاری از کشورهای در حال توسعه دراین بخش حیاتی سرمایه گذاری مناسبی نداشته اند.

در دنیا چه می گذرد

روز جهانی غذا هر ساله در 24 مهرماه مطابق با 16 اکتبر توسط 150 کشور جهان به منظور حمایت از مأموریت فائو، افزایش آگاهی و کسب حمایت و درک بیشتر از رویکردهایی که می تواند به رنج گرسنگی در جهان پایان دهد جشن گرفته می شود.
کشور های مختلف در این روز با برپایی نشست ها یی موفقیت ها ی خود را ;در زمینه های متناسب با اهداف فائو در عرصه کشاورزی ، افرایش تولید و یا پیشگیری از سوتغذیه جشن می گیرند و برنامه هایی را جهت رفع تنگنا های ملی با ارائه راه حل های مناسب و تغییر راهکار های نادرست مطرح می کنند .

در ایران

کشور ما خوشبختانه در بند اول سند چشم انداز ملی تا سال 1400 شمسی معادل 1921 میلادی، دستیابی بهعدالت اجتماعی، آزادی‌های مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسان‌ها و بهره‌مندی از امنیت اجتماعی و قضایی و در بند 4 این سند برخورداری ازسلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب را برای آحاد مردم خواسته است . اجرایی شدن این خواسته های مطلوب نیاز به نیروی انسانی متعهدی دارد که بتوانند این اهداف را به ثمر برسانند.
 
پوستر ارائه شده فائو برای روز جهانی غذا سال 2019

وضعیت موجود در جهان

علیرغم تلاشها یی که در جهان صورت گرفته براساس آخرین داده های سازمان ملل در سال 2016، حدود 815 میلیون نفر یعنی 11 درصد از جمعیت جهان هنوز از گرسنگی رنج می برند
شواهد جدید همچنان نشان می دهد که تعداد افراد گرسنه در جهان رو به رشد است وَ پیشرفت های محدودی در زمینه پرداختن به انواع مختلف سوء تغذیه ، از کم وزنی کودکان تا چاقی بزرگسالان ، و سلامت صدها میلیون انسان در معرض خطر انجام شده است.
اوضاع در آمریکای جنوبی و بیشتر مناطق آفریقا رو به وخامت است و بنظر می رسد در تمام طول این سالها نابرابریهایی که به سوتغذیه و گرسنگی  دامن می زند افزایش داشته است و متاسفانه همیشه کودکان و زنان بیشترین آسیب را می بینند
این نکته همچنین حائز اهمیت است که در حالی که میلیون ها نفر گرسنه هستند ، 672 میلیون نفر از چاقی رنج می برند و 1.3 میلیارد نفر دارای اضافه وزن هستند.
 
 
 جهانی عاری از گرسنگی

تلاش های فائو

بنظر می رسد عنوان هایی که فائو هر سال برای این جهان گم گشته در بی عدالتی سر می دهد آرزوهایی دست نیافتنی هستند . سال گذشته گرسنگی را به صفر برسانیم  یا Zero huger   شعار انتخابی فائو بود که سازمانها و گروه هایی از مردم جهان را برای کمک و تلاش برای حذف گرسنگی تهییج کرد و اقداماتی هر چند کوچک در جای جای کشور های مختلف صورت گرفت که تنها حرکت هایی نمادین بود و به ریشه ها توجه نداشت و شعار امسال نیز توجه جهانیان را به آینده ای نه چندان مطلوب می کشاند که باید هر کشوری خود اقدام کند و آینده به اقدامات کشور ها بستگی دارد.

دلایلی که فائو برای انتخاب شعار سال گذشته به آن تاکید داشت این بود که گرسنگی صفر دنیا را تغییر می دهد چون:
  • میلیون کودک را در سال را نجات می دهد
  • مادران خوب تغذیه شده دارای کودکانی سالم تر و دارای سیستم ایمنی قوی تر هستند
  • پایان دادن به سوتغذیه کودکان می تواند تولید ناخالص داخلی یک کشور در حال توسعه را 16.5 درصد افزایش دهد
  • هردلاری که برای پیشگیری از گرسنگی سرمایه گذاری شده است می تواند بین 15 تا 139 دلار سود دریافت کند
  • تغذیه مناسب در اوایل زندگی می تواند به معنای افزایش 46 درصد درآمد بیشتر برای زندگی باشد
  • از بین بردن فقر آهن در یک جمعیت می تواند 20 درصد بهره وری در محل کار را افزایش دهد
  • پایان دادن به مرگ و میر کودکان مرتبط با تغذیه می تواند 9.4 درصد نیروی کار را افزایش دهد
  • گرسنگی صفر می تواند به ساختن جهانی ایمن تر و مرفه تر برای همه کمک کند
غذا برای همه ساکنین زمین
 
 اگر چه جزئیات اقدامات مورد نظر شعار روز جهانی غذا 2019 هنوز اعلام نشده است ولی مهم اینست که تا کشور ها خودشان نسبت به وضعیت خود هوشیار نباشند و برنامه هایی استراتژیک خود را برای کاهش بی عدالتی و توزیع عادلانه منابع بکار نگیرند و سیاستگذاری و تصمیم سازیهایی مناسب را انجام ندهند به حذف گرسنگی و دستیابی به امنیت غذایی نخواهند رسید .
نام نویسندهدکتر ربابه شیخ لاسلام
تاریخ1398/07/19
کلمه های کلیدیروز جهانی غذا 2019, world food day 2019 ,دکتر ربابه شیخ الاسلام




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com