با غذای اضافی مهمانی ها چه کنیم؟

 با غذای اضافه مانده در مهمانی چه کنیم راه حل های مختلفی ممکن است به کار گرفته شوند اما نتیجه در نهایت اسراف مقدار زیادی از مواد غذایی است.مواد غذایی که بسیاری از افراد ممکن است به آن نیاز داشته باشند و در دسترسشان نباشد.

چرا در مراسم‌ مختلف ما غذای زیادی اضافه می آید؟

ما در ایران از کودکی یاد نگرفته ایم که درست خرید کنیم،درست مصرف کنیم و از طرف دیگر میزبان همیشه نگران اینست که غذا کم بیاید .
ما ایرانی هازیاد بودن و تنوع زیاد غذا را بمنظور حفظ آبرو  انجام می دهیم چون اینجا   آبرو بدلیل چیز های زیادی که ربطی به آبرو هم ندارد در معرض خطر است . یعنی ما در ایران با این واژه آبرو داری خیلی مشکل داریم از لوازم خانه و لباس و جواهر و مهمانی آنچنانی گرفتن و خرج کردن های بی مورد و غیره همه بخاطر آبرو داری انجام می شود . من متاسفم که باید بگویم خیلی از رفتار های اجتماعی ما کاملا اشتباه است شاید متولیان فرهنگی کشور در طول سالهای پس از انقلاب باید با شناسایی این رفتار ها سعی در شناخت ریشه ها و بررسی آن می کردند و با کمک متخصصین سعی در تصحیح این رفتار ها می کردند
 

تکلیف غذایی که در مهمانی های رستورانها  اضافه می آید چیست؟ مسئول رستوران می تواند برای آن تصمیم بگیرد؟

 معمولا مسوولان رستورانها نمی توانند برخلاف میل مشتری عمل کنند ولی خانواده ها ی ما باید این را بدانند که برگزاری مهمانی هایی که موجب می شود غذای زیاد روی میز ها باقی بماند نشان از این دارد که میزبان محاسبه خوبی نداشته است . میزبانی که مهارت داشته باشد سعی می کند اسراف نکند و برای حداقل باقی مانده غذای دست نخورده روی میز نیز برنامه ای را تدارک ببیند.
خانواده‌هایی که غذاهای اضافی می آورند باید با این غذاها چکار کنند؟
بعضی از خانواده ها غذای اضافی را در بسته های کوچک در فریزر میگذارند و بعد مصرف می کنند که البته باید روی بسته ها نوع و تاریخ غذا را بنویسند که غذا بیش از حد در فریزر نماند ولی نکته مهم اینست که مواد اولیه خصوصاگوشت ها   در رستوانها و خانه ها در فریزر نگهداری می شود و اجزای غذای پخته شده یکبار در فریزر مانده اند بنابراین اگر این غذا مجددا به فریزر برود دیگر ارزش و طعم غذای تازه را نخواهد داشت.
نحوه و مدت زمان ماندگاری مناسب برای چنین غذاهایی به چه صورت است؟
توصیه ای که من بر آن پافشاری میکنم اینست که حد اکثر غذای اضافه با نگهداری در یخچال برای دو سه وعده مصرف شود و به فریزر نرود، شاید بهتر باشد اگر غذای دست نخورده زیاد آمد دوستان صمیمی را برای یک وعده دعوت کنیم و از آنها هم بخواهیم برای حفظ ارزش غذایی و بیشتر در کنار هم بودن اگر شرایط مشابهی داشتند ما را دعوت کنند. 
 
غذای اضافی رستوران را بسته بندی کنیم و به نیازمندان بدهیم

پیشنهاد شما به خانواده‌هایی که بعد از پایان مراسم ترجیح می‌دهند غذاهای اضافی را خودشان تحویل بگیرند، چیست؟

حتما برای  نگهداری مناسب  غذا برای تامین سلامت آن برنامه داشته باشند البته به نظر من راه حل مناسبتر این است که از قبل با رستوران قرار گذاشت که اضافه غذا  در بسته بندی داده شود. با این غذای بسته بندی شده  خیلی کارها را می شود به میزبان توصیه کرد
 1-   غذاهای باقیمانده را با هماهنگی قبلی به مکانهایی که نیاز به غذا دارند فرستاد البته اگر این انتقال به روز بعد موکول شود باید تمام بسته ها در یخچال نگهداری شود.
2- میتوان به مهمانان صمیمی یک یا بیشتربسته غذا داد تا روز بعد مصرف شود .
3- گاهی رستوران داران یا شرکت هایی که تولید غذا برای مجالس دارند خودشان خانواده هایی را می شناسند که از قبل با میزبان برای ارسال غذای اضافی هماهنگ می کنند
4- موسسات خیریه ای که تنها برای ارسال غذا برای گروهی خاص بوجود آمده اند اغلب از افراد خیر برای تهیه غذا کمک مالی می گیرند می توان از قبل برای ارسال غذا برای آنان هماهنگی بوجود آورد.     

 
آیا بهتر نیست که در تالارها باب شود که در صورت تمایل صاحب مجلس، غذاهای اضافی را بسته‌بندی کنند و به هر مهمان یک غذا هنگام خروج بدهند؟

معمولا کسانی که در تالار ها پذیرایی را بعهده دارند خودشان مشتری این غذا ها هستند و یا مشتریانی دارند ولی تنها میزبان است که می تواند و می داند برای کدام مهمان می توان غذایی اضافی را ارایه کرد، در حقیقت چون باز پای آبرو داری وسط می آید بهتر است میزبان از قبل با مسوول تالار بستگی به شرایط هماهنگ کند .
 
  برای پیشگیری از آلودگی های میکربی و مسمومیتهای غذایی در نگهداری غذای اضافی دقت کنیم
 

آیا مشکل غذای اضافی در مراسم، در کشورهای دیگر هم وجود دارد ؟

 این مشکل در کشور های غربی بسیار کم است چون انها سالهاست یاد گرفته اند که حتی مقدار کم غذایی را که در رستوران باقی میماند را به منزل ببرندو مسئول میز هم می داند و غذای اضافی را برایشان بسته بندی می کند که خوشبختانه این کار در بعضی رستورانهای تهران هم باب شده است. ولی در خیلی از شهر ها موسساتی هستند که کار شان جمع آوری غذاهای اضافی رستورانها است این غذا ها با ماشین های سردخانه دار حمل می شوند و برای نیاز مندان توزیع میشوند، گاهی اداراتی که رفاه اجتماعی را زیر کنترل دارند در  مکان هایی از قبل اعلام شده و محل اجتماع درماندگان اجتماعی است غذاهای بسته بندی شده و گرم را توزیع می کنند.      

سخن آخر

میخواهم از تمام خانواده ها و خصوصا زنان که زحمت خرید و پخت غذا را دارند در خواست کنم به جهانی فکر کنند که در معرض کم آبی  و کم غذایی است. به جهانی که سازمانهای جهانی مانند FAO و WHO  از کمبود مواد غذایی و افزایش تعداد گرسنگان صحبت می کنند و اخیرا پیشنهاد  کردند برای پیشگیری از خطر سوتغذیه باید در بعضی مناطق به حشره خواری رو آورند در حقیقت زنان در همه جای دنیا باید پی به یک مسوولیت خطیر ببرند که نباید بگذارند کمترین اندازه از هر نوع غذایی به سطل زباله ریخته شود. ما باید در نگاهمان به غذا یک تجدید نظر مهم انجام دهیم با توجه به شیوع چاقی در کودکان و اعضای دیگر خانواده میزان تولید غذا را باید به حدی برسانیم که حتی یک دانه برنج دور ریز نداشته باشیم. به افراد خانواده یاد دهیم همانقدر که می خورند برای خودشان غذا بکشند تا غذای دور ریز در بشقاب ها باقی نماند. غذا برکت است  و باید قدر این برکت را دانست. گاهی علت چاقی اعضای خانواده همین اضافه های غذایی است که چون نمیخواهند دور ریخته شود آنرا میخورند و بدنشان را در معرض خطر قرار می دهند.
 
نام نویسندهدکتر ربابه شیخ الاسلام
تاریخ1398/05/18
کلمه های کلیدیغذای اضافی, اسراف در مهمانی, راه حلهای مصرف غذای مانده




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com