تغذیه در ماه مبارک رمضان

در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم

برای تغذیه در رمضان نیز مانند همیشه پیروی از یک برنامه ی غذایی متعادل و‌ متنوع شامل همه ی گروه های غذایی ضروری است.
توصیه می شود افراد روزه دار نیز همانند زمانی که روزه دار نیستند سه  وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل افطار، شام و سحری است. اما اینکه در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم سوالی است که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.
 

حتما سحری میل کنید

نخوردن سحری، طول مدت روزه‌داری را افزایش می‌دهد و بدن تا زمان افطار، برای تأمین انرژی و مواد مورد نیاز خود، به وعده‌ی غذایی قبلی نیاز دارد و با توجه به ساعات طولانی روزه‌داری، احتمال کم‌آبی بدن و احساس خستگی در طول روز بیشتر می‌شود
در وعده ی سحری باید غذاهایی مصرف شودکه بتواند انرژی مورد نیاز را در ساعات طولانی گرسنگی تأمین کند.وعده ی سحری باید شامل همه ی گروه های غذایی باشد
حتما در وعده ی سحری از گروه سبزیجات به خصوص سالاد کاهو و خیار استفاده نمایید به دلیل اینکه این سبزیجات علاوه بر ویتامین ها و املاح و فیبر، حاوی آب فراوانی هستند و به تامین آب در طول ساعات روزه داری کمک می نمایند.
 

گروه غلات و کربوهیدرات ها

غذاهایی با کربوهیدرات و فیبر بالا انتخاب کنید مثل برنج قهوه‌ای و نان های سبوس‌دار. این کربوهیدرات ها به دلیل داشتن فیبر بالا دیرهضم هستند و به حفظ انرژی بدن در طول روز به‌مدت طولانی‌تر کمک می‌کنند.

کنار وعده ی سحری از گروه لبنیات کم چرب مثل ماست و یا دوغ کم نمک می توانید استفاده نمایید.
 

گروه گوشت و جایگزین‌های آن:

مرغ بدون پوست، ماهی، گوشت، حبوبات و تخم مرغ و پنیر منابع پروتئین هستند. سعی کنید حتما در وعده ی سحری از مواد پروتئینی مصرف کنید. گروه پروتئین ها به دلیل اینکه دیر تر وارد مسیر هضم و جذب گوارشی می شوند، حس سیری بیشتری را به همراه خواهند داشت.
 

در ماه رمضان چه غذاهایی بخوریم تا بتوانیم با توجه به فاصله کم افطار  و سحر مواد غذایی لازم را به بدن برسانیم و دچار  اضافه وزن نشویم.

از مصرف نوشیدنی های کافئینه مثل چای پر رنگ و نوشابه دوری کنید چرا که این مواد مدر هستند و باعث افزایش دفع آب بدن و تشنگی بیشتر می شوند. اگر هم قصد مصرف چای دارید به صورت کمرنگ استفاده نمایید.
مصرف زیاد مواد غذایی شیرین در وعده ی سحری به دلیل افزایش ترشح انسولین پس از مدت کوتاهی ضعف و افت قند خون را به همراه خواهند داشت.
هنگام افطار به دلیل ساعات طولانی گرسنگی، معمولا قند خون افت می کند و ولع افراد به دریافت مواد قندی بالا می رود. برای شروع می توان از مایعات ولرم( آب جوش یا شیر ولرم) و‌ مواد غذایی با کربوهیدرات زود جذب ( مثل خرما یا مقدار کمی عسل) استفاده کرد. بعد از آن صرف کربوهیدرات به همراه پروتئین به عنوان مثال نان و پنیر و گردو و سبزی تازه (سبزی خوردن، کاهو، گوجه فرنگی و خیار) یا یک کاسه ی کوچک سوپ ساده ی کم‌چرب یا عدسی و حلیم توصیه می شود.
  به دلیل فاصله ی زیاد از وعده ی سحری، غذا باید در حجم کم مصرف شود و آهسته خورده شود چرا که سریع غذا خوردن مشکلات گوارشی و نفخ را به همراه خواهد داشت.
 
اگر وعده ی افطار را سبک مصرف می کنید و در این ایام عادت به مصرف وعده ی شام به صورت جداگانه دارید نکات زیر را در نظر بگیرید.
این وعده بهتر است پس از افطار با کمی فاصله ی زمانی مصرف شود.
از مصرف غذاهای چرب و سنگین در این وعده خودداری نمایید و حتما کنار این وعده از سالاد و‌ سبزی های تازه و ماست استفاده کنید.
در فاصله ی افطار تا سحر، مصرف میوه ها و سبزی ها و‌ مایعات (آب، آب مخلوط با تخم شربتی، آب مخلوط با خاکشیر و ،،،) به دلیل تامین آب مورد نیاز بدن در ساعات روزه داری فراموش نشود.
نام نویسندهفاطمه احمدیان
تاریخ1398/02/25
کلمه های کلیدیرمضان, روزه داری, تغذیه




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com