به تغذیه دانش آموزان توجه کنید
طی چند روز آینده مدارس کشور باز می شوند و در حدود 12 میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی به مدرسه می روند. جمعیتی که معادل 15 درصد جمعیت کل کشورند و طبیعتا مسائل مبتلابه آنها در بسیاری از شئون مملکت اثر گذارند.
ویژگی های این گروه بزرگ از جمعیت کشور یعنی گوناگونی رده های سنی از یک سو  و وقوع مراحل مهمی از رشد و تکامل  فردی و اجتماعی آنها  از سوی دیگر موجب می شود که ابعاد و وجوه مسائل آنها از تنوع زیادی برخوردار باشد. این تنوع اهمیت پرداختن به آن را دو چندان می کند.
رشد دوران کودکی در مقاطع ابتدایی، مواجهه با پدیده ی بلوغ در سنین نوجوانی و روبرو شدن با اجتماعی که می بایست در آن به صورت موثر وارد شد؛ در سنین بالاتر  به پیچیدگی شرایط دانش آموزان افزوده می شود.
در کنار تمام این روندها ،در موضوع غذا و تغذیه دانش آموزان  نیز با همین پیچیدگیها روبرو هستیم. تفاوت نیازهای تغذیه ای در گروه های سنی مقاطع مختلف موجب شده که نتوان برنامه غذایی واحدی برای تمامی این دانش آموزان تعیین و اجرا کرد.
اگر چه وعده های غذایی کمی در ساعات مدرسه صرف می شود امادر بسیاری از موارد دو وعده مهم صبحانه و ناهار به علاوه میان وعده هایی که در برنامه غذایی این کروه سنی باید در نظر گرفته شود برنامه ریزی دقیقی را طلب می کند.
عوارض مختلف سوءتغذیه و تفاوت هایی که در شیوه زندگی خانواده های ایرانی و به تبع آن دانش آموزان ایجاد شده باعث شده که ما با هر دو سوی طیف سوء تغذیه بین دانش آموزان روبرو هستیم موردی که پیش از این شاید تنها به کمبودهای تغذیه ای منحصر می شد.
چاقی از معضلات رو به رشد این بخش از افراد جامعه است.معضلی که نشان از سوءتغذیه ناشی از بیش خواری و دریافت نامتعارف و مازاد بر انرژی روزانه است.
غفلت از این مشکل در سالهای گذشته؛  امروز ما را با ابعاد بزرگی از این مشکل مواجه کرده است. طبق آمار وزارت آموزش و پرورش 21 درصد دانش آموزان چاقند و این یعنی مواجهه باشیوع  روز افزون بیماری های مزمنی که در ریشه در چاقی دارند مانند دیابت، بیماری های متابولیک، انواع سرطانها و بیماری های قلبی عروقی 
چنانچه به هر دلیلی فکری برای این مشکل نکنیم و به فکر  برنامه ریزی به موقع برای متوقف کردن این روند  نباشیم؛ در اینده ای نه چندان دور  با تهدید جدی سلامت جامعه مواجه خواهیم شد.
در این فرصت نمی توان به دلایل افزایش شیوع چاقی در دانش آموزان پرداخت اما مهم است که آموزشی همگانی لااقل برای والدین دانش آموزان در مورد خطرات شیوع چاقی و آموزش اصول تغذیه درست و سلامت بخش برای دانش آموزان صورت گیرد.. مدرسه جایگاه مناسبی است که با درگیر کردن خود دانش آموز در شناخت ابعاد مشکل و راه حل های آن می توان در کنترل به موقع و موثر این مشکلات در آنجا اقدام نمود.
زمانی مشکل جاقی مهم تر می شود که در بررسی های انجام شده مشخص می شود که در عین حال ما هنوز با شکل قدیمیتر سوءتغذیه یعنی انواع کمبودهای تغذیه ای در ابعاد وسیع روبرو هستیم. کمبودهایی که بعضا ناشی از بد خوری و پرخوری است.کمبود ویتامین D، ویتامین آ ،کمبود روی و ...حتی در مناطق محروم کشور سوءتغذیه پروتیین و انرزی روی دیگر سکه ی سوءتغذیه بین دانش آموزان است که برای مهار آن حقیقتا به توجه ، برنامه ریزی و عزم همگانی نیاز هست.
دانش آموزان نسل آینده این کشورند .این تنها یک عبارت دهان پر کن نیست و حقیقتی مهم در آن مستتر است .اگر امروز هنوز می توان با پرداختن صحیح به این مشکلات جلوی افزایش آن را گرفت و آن را به کنترل در آورد شاید فردا برای انجام همین اقدام دیر باشد.
در صورت ادامه بی توجهی ما و با ادامه شرایط فعلی نمی توان امیدی به بهبود شرایط سلامتی جامعه حتی در آینده کشور داشت.
نام نویسندهزیبا کاوه یی
تاریخ1396/06/28
کلمه های کلیدیدانش آموزان, زیبا کاوه ئی ,تغذیه مناسب, نیازهای تغذیه ای, مشکلات تغذیه ای


برای ارسال نظر باید ابتدا با نام کاربری خود به سایت وارد شوید.


نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن خیابان دوم شرقی پلاک ۲ طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (021)
تلفن تماس 2 : 88037834 (021)
پست الکترونیک : info@behsite.ir