گوشت قرمز و بیماری های قلبی

محققین می گویند مصرف دو وعده گوشت قرمز یا گوشت فراوری شده یا مرغ در هفته با افزایش 3 تا 7 درصدی بیماری‌های قلبی و افزایش 3 درصدی احتمال مرگ، مرتبط است.
محققین می گویند مصرف دو وعده گوشت قرمز یا گوشت فراوری شده یا مرغ در هفته با افزایش 3 تا 7 درصدی بیماری‌های قلبی و افزایش 3 درصدی احتمال مرگ، مرتبط است.
تحقیقات زیادی تأثیر مصرف گوشت قرمز بر سلامت انسان را مورد بررسی قرار داده اند. اخیراً در این مورد مطالعه‌ای جامع و گسترده انجام شده است که نشان می‌دهد گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با بیماری‌های قلبی و حتی مرگ در ارتباط هستند. این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف دو وعده گوشت قرمز یا گوشت فراوری شده یا مرغ در هفته با افزایش 3 تا 7 درصدی بیماری‌های قلبی و افزایش 3 درصدی احتمال مرگ، مرتبط است.
مصرف گوشت از جمله مباحثی در حوزه تغذیه و سلامت است که تحقیقات مختلف در مورد آن به نتایج متفاوت رسیده‌اند. به‌طور مثال سال گذشته در این مورد مطالعه‌ای انجام شد که پیشنهاد می‌کرد نیازی به تغییر رژیم غذایی و کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده نیست. ولی مطالعه گسترده و جامع که اخیراً در دانشگاه پزشکی کرنل انجام شده و در آن تلاش شده با دقت تمام به تجزیه و تحلیل تأثیرات مصرف گوشت پرداخته شود، نشان می‌دهد مصرف گوشت با افزایش بیماری‌های قلبی و مرگ همراه است.
افزایش 3 تا 7 درصدی بیماری‌های قلبی و 3 درصدی افزایش احتمال مرگ شاید ناچیز به نظر برسد، ولی به هر حال اگر مصرف گوشت کاهش پیدا کند، قطعاً بهتر است. یکی از استراتژی‌های کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ زودرس، تغییر و اصلاح رژیم غذایی است که کاهش مصرف گوشت قرمز و فراوری شده می‌تواند یکی از این موارد باشد.
 

به‌جای گوشت قرمز و فراوری شده چه چیزی بخوریم؟
 

اگر قرار باشد رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و به غذاهای سالم‌تر روی آوریم، اولین سؤال این خواهد بود که چه چیزهایی می‌توانند جای خالی گوشت را پر کنند؟ مهم‌ترین علت نیاز بدن ما به گوشت، تأمین پروتئین است. این پروتئین در ماهی‌ها، غذاهای دریایی و حتی برخی گیاهان (منابع پروتئین گیاهی مثل حبوبات، دانه‌ها و مغزهای روغنی و ...) هم وجود دارد. این موارد از بهترین گزینه‌های جایگزین برای گوشت قرمز و فراوری شده هستند.
در این مطالعه، علاوه بر گوشت قرمز و فراوری شده، گوشت پرنده‌ها (مثل گوشت مرغ) هم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که گوشت پرنده‌ها هم با افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط هستند ولی اطلاعات کافی برای تعیین محدودیت مصرف آن وجود ندارد. بنابراین در مورد مرغ و پرنده‌های دیگر هنوز نمی‌توان معیار خاصی تعیین کرد.
 

چه مسائلی در این مطالعه در نظر گرفته شدند؟
 

در این مطالعه گسترده بیش از 29 هزار نفر شرک نداشتند که متوسط سن آن‌ها 53.7 سال بود. 44.4 درصد از این افراد را مردها و باقی را زن‌ها تشکیل می‌دادند. داده‌های مربوط به رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه توسط خود آن‌ها ثبت و ارائه شده است. به این معنی که هر فرد فهرستی از غذاهایی که ماه یا سال پیش مصرف کرده است را یاد داشت کند.
این مطالعه علاوه بر تشخیص ارتباط میان مصرف گوشت و بیماری‌های قلبی، مشخص کرد که مصرف ماهی، غذاهای دریایی و پروتئین گیاهی تأثیر منفی بر سلامت انسان ندارد. البته این مطالعه با محدودیت‌هایی هم رو به رو بود. مثلاً اینکه رژیم غذایی این افراد تنها یک بار ارزیابی شد، در حالی که ممکن است رژیم غذایی آن‌ها در طول زمان تغییر کرده باشد. به‌علاوه اینکه در این مطالعه روش پخت و پز در نظر گرفته نشده است. مثلاً مرغ و ماهی سوخاری که اسید چرب ترانس بالایی دارد، با افزایش بیماری‌های مزمن مرتبط است!

منبع:
sciencedaily
 
نام نویسندهعباس رهامی
کلمه های کلیدیگوشت قرمز, بیماری های قلبی
تاریخ ثبت1398/12/06




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com