باورهای نادرست رایج در باره تخم مرغ

 مانند مواد غذایی دیگر، به‌مرور زمان باورهای اشتباه زیادی در مورد تخم مرغ شکل گرفته است. در این مقاله برخی از رایج‌ترین تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ را بررسی  می کنیم.
 مانند مواد غذایی دیگر، به‌مرور زمان باورهای اشتباه زیادی در مورد تخم مرغ شکل گرفته است. در این مقاله برخی از رایج‌ترین تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ را بررسی  می کنیم.
تخم مرغ یکی از در دست‌ترین منابع اصلی تأمین پروتئین در کشور ما و در جهان است. اگرچه هر از چند گاهی نوسانات وضعیت اقتصادی کشور، قیمت نسبتاً کم تخم مرغ را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد، ولی به‌طور کلی تخم مرغ را می‌توان به یکی از محبوب‌ترین رایج‌ترین غذاهای پروتئینی در سراسر کشورمان دانست. مانند بسیاری از ترکیبات و مواد غذایی دیگر، به‌مرور زمان باورهای اشتباه زیادی در مورد تخم مرغ شکل گرفته است. در این مقاله قصد داریم برخی از رایج‌ترین تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ را بررسی کرده و حقیقت پشت پرده را نمایان کنیم.
 

زرده تخم مرغ بهتر از سفیده است یا برعکس

برخی از مردم تصور می‌کنند زرده تخم مرغ منبع پروتئین و تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی است. حتی دیده می‌شود که ورزش کاران برای دریافت پروتئین بیشتر زرده تخم مرغ را جدا کرده و فقط آن را می‌خورند. این در حالی است که حجم زیادی از  پروتئین در واقع در سفیده تخم مرغ نهفته است. در مقایسه، زرده تخم مرغ نسبت به سفیده چربی بیشتر در خود دارد.
از طرف دیگر برخی فقط به مصرف سفیده بسنده می‌کنند تا به این طریق از دریافت چربی اضافی و کلسترول موجود در زرده اجتناب کنند. از آن جا که تقریباً نیمی از پروتئین موجود در تخم مرغ در زده و نیم دیگر آن در سفیده قرار دارد، کنار گذاشتن هر بخش باعث از دست دادن پروتئینی بخش دیگر می‌شود. به‌علاوه اینکه طبق مطالعات انجام شده و توصیه انجمن قلب آمریکا، خوردن یک عدد تخم مرغ در روز می‌تواند به داشتن رژیم غذایی سالم‌تر کمک کند.
زرد تخم مرغ همچنین حاوی برخی ویتامین‌هایی است که در سفیده یافت نمی‌شود. به‌طور مثال می‌توان به کولین و ویتامین دی اشاره کرد. کولین در عملکرد کبد و ویتامین دی در جذب کلسیم و افزایش استقامت استخوان‌ها نقش دارد. به‌علاوه زده تخم مرغ حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف مثل لوتئین است. لوتئین به حفاظت از چشم‌ها کمک می‌کند.

مواد مغذی تخم مرغ

تخم مرغ‌های دو زرده

تخم مرغ‌های دو زرده نادر هستند. اگر دقت کنید، در این تخم مرغ‌ها یک بافت نازک می‌بینید که دو زده را از هم جدا کرده است. این تخم مرغ‌ها در واقع باید دو تخم مرغ مجزا می‌شدند که در مرحله تشکیل تخم مرغ به دلیل فشردگی یا عوامل دیگر، به هم پیوسته و در یک پوسته مشترک قرار گرفته‌اند. معمولاً مرغ‌های جوان‌تر تخم مرغ‌های دو زده می‌گذارند. تخم مرغ دو زده به هیچ وجه بهتر یا بدتر از تخم مرغ‌های معمولی نیستند.
 

رنگ زرده تخم مرغ کیفیت آن را مشخص می‌کند

 

برخی بر این باورند که با نگاه به رنگ زرده تخم مرغ می‌توان کیفیت و تازگی آن را تشخیص داد. واقعیت آن است که زرده تخم مرغ به‌شدت وابسته به غذایی است که مرغ خورده. خوردن گندم باعث تشکیل زرده کم رنگ شده، در حالی که خوردن غذاهای مبتنی بر ذرت رنگ زرده را تیره‌تر می‌کند. یا مثلاً اضافه کردن جعفری به رژیم غذایی مرغ‌ها می‌تواند باعث تیره‌تر شدن و نارنجی شدن زرده شود.

تخم مرغ‌های قهوه‌ای سالم‌تر و مقوی‌تر از تخم مرغ‌های سفید معمولی هستند

رنگ پوست تخم مرغ
 
این  تصور یکی از شایع‌ترین تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ است و از آن جایی نشاءت می‌گیرد که ما به‌طور کلی تخم مرغ‌های محلی را به رنگ قهوه‌ای و تخم مرغ‌های کارخانه‌ای را به رنگ سفید می‌بینیم. ولی واقعیت آن است که رنگ پوسته هیچ ارتباطی با محتویات درون و کیفیت تخم مرغ ندارد. در حقیقت برخی تولید کنندگان از باور غلط استفاده کرده و تخم مرغ تولیدی مرغ داری خود را با استفاده از تکنیک‌هایی به رنگ قهوه‌ای تبدیل کرده و به این روش برای خود تبلیغات می‌کنند.
رنگ پوسته تخم مرغ در اصل وابسته به نژاد مرغی است که آن تخم را گذاشته. تخم مرغ به هر رنگی که باشد ترکیب آن تقریباً یکسان است و حاوی 6 گرم پروتئین، 5 گرم چربی و 70 کالری انرژی است.

تاریخ انقضای تخم مرغ

تخم مرغ پس از گذشت زمان مشخصی فاسد می‌شود. معمولاً شستن پوسته و از بین بردن لایه محافظ در برابر باکتری‌ها و میکروب‌ها، این زمان کوتاه‌تر می‌گردد. هر چند اگر تخم مرغ در یخچال و در دمای پایین قرار داده شود، این فرآیند بسیار کندتر اتفاق می‌افتد. به این ترتیب، تخم مرغ شسته شده را می‌تواند تا 3 هفته یا یک ماه پس از تاریخ انقضای درج شده بر روی آن هم استفاده کرد. از نظر مواد مغذی، تخم مرغ تازه با تخم مرغ کهنه هیچ تفاوتی ندارد.
 

لکه‌های قرمز رنگ خون در تخم مرغ

دیدن خون در غذا طبیعتاً هر کسی را به وحشت می‌اندازد. ولی در مورد تخم مرغ باید به یاد داشته باشید که این لکه‌های خونی خطرناک نیستند. وجود خون به دلیل پاره شدن رگ‌های خونی مرغ در هنگام تشکیل تخم مرغ است. البته هر میکروب و آلودگی که در خون وجود داشته باشد توسط سلول‌های سفید موجود در تخم مرغ از بین رفته و در نتیجه لکه خونی مشاهده شده خطرناک نیست. برخی هم تصور می‌کنند وجود لکه خونی به معنی بارور شدن تخم مرغ است که این تصور هم درست نیست.
 
منبع: burnbraefarms.com

نام نویسندهعباس رهامی
کلمه های کلیدیتخم مرغ, تغذیه,
تاریخ ثبت1398/10/26




نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com