طرز تهیه و انواع غذاها با کینوآ
هر یک پیمانه کینوا را با دو پیمانه آب یا آب مرغ و گوشت در حرارت ملایم و به مدت 10 تا 15 دقیقه و مانند برنج تا زمانی که آب آن به طور کامل کشیده شود می پزند. کینوا خیلی زودتر از برنج قهوه‌ای می‌پزد و در واقع از نظر مدت پخت شبیه به برنج سفید است . می‌توان از مقداری روغن زیتون، لیموترش، نارنج , سبزیجات خرد شده و گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و کاری و ادویه و سبزیجات معطر، زیتون، پیازچه و نخود فرنگی و ذرت و ... برای خوش طعم کردن این غذای مفید و مغذی استفاده کرد .
در تهیه ی سوپ، کوفته، کتلت و سالاد می توان از آن استفاده کرد. تهیه آن بسیار ساده و سریع است .
از کینوا بعنوان حجم دهنده پروتئینی در سالاد ها می توان استفاده کرد و نیز آن را می توان جانشین برنج نمود .

چند نمونه دستور تهیه

سالاد کینوا:

یک فنجان کینوا را به مدت ۱۵ دقیقه با دو‌فنجان آب بپزید تا آب آن کاملا جذب شود. سپس صبر کنید تا خنک شود، در آخر یک قاشق غذاخوری نعنا، خیار، هویج و گوجه فرنگی نگینی، کلم بروکلی ، زیتون بی هسته و پنیر رنده شده را به کینوا اضافه کنید و استفاده نمایید.
 

به صورت مخلوط با برنج:

یک فنجان کینوا را به مدت ۱۵ دقیقه با دو‌فنجان آب همراه با نمک و‌ روغن بپزید تا آب آن کاملا جذب شود. بعد از جمع شدن آب قابل مصرف است. می توانید کینوا را به همراه برنج نیز دم کنید.
 

سوپ کینوا:

پیاز را کمی تفت داده، سپس یک حبه سیر ، هویج و‌ سیب زمینی خرد شده و ۱۰۰ گرم کینوا را به همراه یک لیتر آب مرغ بگذارید تا کاملا پخته شود.
در آخر به دلخواه سبزیجات مورد نظر مانند جعفری و گشنیز را اضافه نمایید.
 

طرز تهیه جوانه کینوا:

یک لیوان کینوا را به مدت یک ساعت در آب سرد بریزید، سپس آب را خالی کرده و کینوا را در سینی ریخته و با دستمال مرطوبی بپوشانید و بین ۱ تا ۳ روز دستمال را مرطوب نگه دارید تا کینوا جوانه بزند. این جوانه را می توانید در تهیه ی انواع سالادها، سوپ ها و ساندویچ ها استفاده نمایید.
 

برگر کینوا:

کینوا، یک پیمانه
لوبیا قرمز، نصف پیمانه
سیب زمینی، یک عدد کوچک
پیاز ، یک عدد متوسط
سیر، چند حبه
پودر نان، دو قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل، به میزان لازم
 
کینوا را قبل از مصرف چند ساعت خیس کرده، سپس دانه های کینوا را در یک صافی با سوراخ های بسیار ریز ریخته و به آرامی بشویید. به ازای یک پیمانه کینوا دو پیمانه آب در قابلمه ریخته و زمان دهید ۲۰ دقیقه بجوشد. 
لوبیا قرمز را از قبل چند ساعت خیس کرده سپس آن را پخته و همراه با کینوا چرخ کنید.
سیب زمینی و پیاز و‌ سیر را با رنده ریز رنده کرده و به بقیه مواد اضافه نمایید.
پودر نان، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده، همه مواد را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
در یک سینی مقداری پودر نان ریخته و خمیر را داخل آن به قطر ۱ الی ۲ سانتی متر پهن کنید. با استفاده از حلقه فلزی گرد مواد را قالب زده و در تابه که آن را با روغن زیتون چرب کرده اید، قرار دهید تا سرخ شود.
پس از اینکه برگرها خنک شد داخل نان همبرگر قرار داده و با کاهو، گوجه فرنگی و خیار شور سرو نمایید.
نام نویسندهفاطمه احمدیان، كارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني
کلمه های کلیدیطرز تهیه و انواع غذاها با کینوا
تاریخ ثبت1397/09/08


عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com