آرژنین-آنچه باید بدانید(2)
عملکرد آرژنین در بدن

جامعه‌ی پزشکی آرژنین را به عنوان امینواسید نیمه ضروری طبقه‌بندی می‌کند به این معنی که علاوه بر این که بدن می‌تواند آن را تولید کند،  از غذا نیز قابل جذب است. سه نوع آمینواسید وجود دارد:
آمینواسیدهای نیمه ضروری، که علاوه بر این که بدن آن‌ها را تولید می‌کند می‌توان از غذاها نیز به دست آورد
آمینواسیدهای ضروری، که بدن آن‌ها را تولید نمی‌کند
آمینواسیدهای غیرضروری که بدن آن‌ها را تولید کرده و نیازی به مصرف مکمل اضافی نیست
کودکان برای رشد نیاز به مصرف میزان خاصی از آرژنین از طریق رژیم غذایی دارند اما بزرگسالان فقط به آن چه که بدن تولید می‌کند نیاز دارند. با این حال بدن برخی از بزرگسالان مقادیر کافی از آرژنین را تولید نمی‌کند. در صورتی که آن‌ها آرژنین کافی از رژیم غذایی نیز دریافت نکنند، با کمبود آن مواجه می‌شوند. مطابق مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۲ مشکلات مربوط به عروق خونی و یا سیستم ایمنی میتوانند منجر به کمبود آرژنین شوند.

فواید آرژنین برای سلامتی

نتایج یک مطالعه‌ در سال ۲۰۱۳ نشان داد که مکمل‌ آرژنین می‌تواند جریان خون را در افراد مبتلا به دیابت بهتر کند. بهبود جریان خون بیماری‌های قلبی عروقی مثل بیماری عروق کرونر و آنژین را کاهش می‌دهد.
با این حال، آرژنین درمان مناسبی برای همه ی مشکلات قلبی نیست. برای مثال اغلب پزشکان مصرف آرژنین را پس از حمله‌ی قلبی توصیه نمی‌کنند. آرژنین می‌تواند به درمان اختلالات نعوظ ناشی از مشکلات قلبی نیز کمک ‌کند.
همچنین آرژنین می‌تواند منجر به عملکرد بهتر کلیه ها ، التیام زخم ها ، تقویت سیستم ایمنی و تعادل هورمون‌ها شود.
 

خطرات آرژنین

برخی از مشاهدات نشان می‌دهد که میزان بالای آرژنین می‌تواند علائمی از هرپس را نشان دهد. به این دلیل که ویروس هرپس برای تقسیم سلولی نیاز به آرژنین دارد. همچنین مصرف بیش از حد آرژنین به طور غیرمستقیم با ایجاد اختلال در تعادل آرژنین و آمینواسید دیگری به نام لیزین زخم‌های دهانی را ایجاد می‌کند.
لیزین می‌تواند در یک مسیر جذب مشترک با آرژنین رقابت کرده و در درمان و پیشگیری زخم‌های دهانی کمک ‌کند. اگر آرژنین بیشتری وجود داشته باشد، بدن قادر به جذب لیزین کافی نخواهد بود. افراد مبتلا به سیروز کبدی و فشار خون پایین باید از مصرف مکمل آرژنین اجتناب ورزند. این مکمل‌ برای افرادی که به تازگی  قلبی داشته اند نیز مناسب نمی‌باشد.

www.medicalnewstoday.com
 
نام نویسندهزهرا غلامپور (کارشناس ارشد تغذیه)
کلمه های کلیدیآرژنین،اسیدآمینه،لبنیات،حبوبات
تاریخ ثبت1397/07/29


عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com