سفیدکننده های طبیعی دندان
همراه با مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه دو بار در روز، انتخاب غذاهایی که سفیدی دندان‌ها و بهداشت دهان را بهبود می بخشند باید بخشی از برنامه‌ روزانه شما باشد.

کلم بروکلی:
علیرغم عدم محبوبیت این نوع کلم در کودکان زیر ۱۰ سال، این گیاه براساس تحقیقات دانشمندان برزیلی، دارای فواید جدی برای دندان های شما می‌باشد. مطالعه آنها در  European Journal of Dentistry منتشر شده و نشان داد که آهن موجود در بروکلی ممکن است یک پوشش مقاوم در برابر اسید را ایجاد کند. این پوشش باعث کاهش تماس بین مواد غذایی و نوشیدنی های اسیدی با مینای دندان‌ها می شود. همچنین مصرف کلم بروکلی بصورت خام می‌تواند یک اثر صیقل دهندگی نیز داشته باشد.

پنیر:
یک مطالعه‌ی منتشر شده در مجله General Dentistry نشان داد که مصرف پنیر، به ویژه چدار، باعث افزایش تولید بزاق و ایجاد یک پوشش محافظتی در مینای دندان می‌شود.
محققان معتقدند که تغییرات سطح  pHدر اینجا موثر است و سطوح pH پایین تر افراد را در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار می دهد، در حالی که سطوح بالاتر pH نشان دهنده دندان سالم است.پس از مصرف مقداری از پنیر چدار،  افزایش سطح pH در شرکت کنندگان مشاهده شد. اما این موضوع در مورد تمام محصولات لبنی صدق نمیکند و مصرف شیر و ماست بدون قند منجر به  تغییرات سطح pH نشد.

کشمش:
کشمش های چسبنده و شیرین به نظر می‌رسد که برای دندانهای شما بد باشد، اما این نگرش اشتباه است. انگور خشک شده در واقع می تواند سلامت دهان و دندان شما را بهبود بخشد.
مطالعه ای که در نشست سالانه انجمن میکروب شناسی آمریکا ارائه شده است، نشان داد که اولئانولیک اسید (ترکیب موجود در کشمش بدون دانه) ممکن است از رشد دو نوع باکتری دهانی جلوگیری کند:
Streptococcus mutans، که باعث پوسیدگی و Porfyromonas gingivalis ، که باعث بیماری های لثه ای می شود. اولئانیک اسید علاوه بر مؤثر بودن در مبارزه با پوسیدگی، دندان ها را از ایجاد پلاک محافظت می کند.

آناناس:
این میوه‌ی شیرین آبدار استوایی، با اثر همان آنزیمی که باعث می‌شود زبانتان را مثل سنباده حس کنید، می‌تواند باعث سفیدتر شدن دندانهایتان نیز بشود. یک مطالعه منتشر شده در مجله‌ی بین المللی بهداشت دندان نشان داد که آنزیم بروملین که از میوه، ساقه و برگ‌های آناناس استخراج می شود، می تواند لکه های روی سطح دندان‌ها را بدون اثرات مضر بر مینای دندان، از بین ببرد. در واقع، خمیردندان های سفید کننده‌ دندان که حاوی آنزیم های طبیعی (مانند بروملین و پاپائین) هستند اثرات سفیدکنندگی بهتری نسبت به خمیر دندان  هایی دارند که حاوی مواد سفید کننده مانند پرلیت یا کربنات کلسیم هستند.

www.prevention.com
 
نام نویسندهزهرا غلامپور (کارشناس ارشد تغذیه)
کلمه های کلیدیدندان،بروکلی،پنیر،آناناس،کشمش
تاریخ ثبت1397/06/04


عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com