کاهش ابتلا به ام اس با مصرف قهوه
شما ممکن است شنیده‌باشید که نوشیدن قهوه می‌تواند از بیماری مالتیپل اسکلروزیس  (MS) جلوگیری کند. این موضوع دقیقا درست نیست اما شایان ذکر است نوشیدن مقدار زیادی قهوه ممکن است شانس ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

در مطالعه‌ای با حضور بیش از 2300 نفر در یک برنامه سلامتی در کالیفرنیا‌ی شمالی ، نشان داده شد که افراد با دریافت قهوه بیشتر، احتمال بسیار کمتری برای ابتلا به MS دارند. همچنین در یک مطالعه سوئدی نتایج مشابهی حاصل شد.

این هیجان انگیز و امیدوار کننده است، اما دلیل محکمی برای نوشیدن مقدار زیادی قهوه نیست.هیچ یک از مطالعات تاثیر قهوه را در کاهش میزان MS اثبات نکردند. آن‌ها فقط خاطر نشان کردند که نوشیدن قهوه ممکن است ابتلا به این بیماری را کاهش ‌دهد.

MS باعث می‌شود تا سیستم ایمنی بدن شما به لایه‌های محافظ در اطراف اعصاب مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) حمله کند. کافئین سیستم عصبی مرکزی شما را تحریک می کند. همچنین می تواند باعث کاهش التهاب بافتی شود و به شما در محافظت از این لایه‌های محافظ  کمک کند. در ضمن، کافئین با کاهش شانس ابتلا به بیماری‌های پارکینسون و آلزایمر در ارتباط است.
 

در این مطالعه محققان از مردم راجع به تعداد فنجان قهوه کافئین دار مصرفی در طول روز سوال پرسیدند. نتایج مطالعه کاهش قابل توجهی در احتمال داشتن ام اس در افرادی که روزانه 4 فنجان یا حتی بیشتر قهوه می‌نوشند، نشان داد.

در یک مطالعه سوئدی نیز افرادی که روزانه 3 الی 6 فنجان قهوه نوشیدند نسبت به کسانی که هیچ قهوه‌ای مصرف نکردند، شانس کمتری برای ابتلا به MS داشتند، در حالی که سوئدی‌هایی که 7 فنجان یا بیشتر قهوه نوشیدند، کمترین احتمال ابتلا را داشتند. به عبارت دیگر در این تحقیق سوئدی، افرادی که قهوه‌ استفاده نمیکردند، در مقایسه با افرادی که روزانه 6 فنجان یا بیشتر قهوه نوشیدند، یک و نیم برابر بیشتر در معرض ابتلا بودند. همچنین طبق مطالعه انجام گرفته در کالیفرنیا نیز افرادی که قهوه دریافت نکرده بودند در مقایسه با آنهایی که روزانه 4 فنجان یا بیشتر قهوه مصرف کرده بودند 1.5 برابر بیشتر شانس ابتلا به این بیماری را نشان دادند.

قهوه دارای بیش از 1000 ترکیب فعال بیولوژیکی است. بنابراین ممکن است که ماده‌ای به غیر از کافئین منجر به چنین نتایجی در مطالعات سوئد و کالیفرنیا شده باشد. طبق این دو مطالعه، مصرف نوشابه و چای تغییری در شانس ابتلا به MS  ایجاد نکرد.

بنابراین محققان به مطالعات بیشتری نیاز دارند تا دریابند که آیا کافئین در افرادی که قهوه زیادی مصرف می کنند، باعث کاهش میزان MS می شود و اگر پاسخ مثبت باشد پژوهشگران بایستی مکانیسم عمل آن را نیز دریابند.

www.webmd.com
نام نویسندهزهرا غلامپور (کارشناس ارشد تغذیه)
کلمه های کلیدیقهوه،ام اس،کافئین
تاریخ ثبت1397/05/03


عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران شهرک غرب خیابان فرحزادی خیابان ارغوان غربی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران ساختمان ریاست دفتر انجمن علمی
تلفن تماس 1 : 9392444826 (+98)
پست الکترونیک : info@behsite.ir