روغن های نباتی هیدروژنه
متن باور نادرست تغذیه ای :
 
وقتی با روغن جامد غذا میپزند گاز و هود چربی ان  راحت پاک میشود اما با روغن مایع به هیچ وجه خوب پاک نمیشود  پس روغن جامد بهتراست
 
 
 
متن پاسخ :
در ابتدا بهتر است بدانیم که روغن‌هاي نباتي بيشتر به صورت مايع هستند. در كارخانه‌ آنها را تبديل به روغن جامد مي‌كنند كه در اين صورت به آن روغن نباتي هيدروژنه (جامد) مي‌گويند. در جريان هيدروژنه كردن روغن تركيباتي به نام اسيدچرب اشباع در روغن افزايش مي‌يابد كه براي سلامتي مضر است. همچنين يك نوع اسيد چرب غيرعادي نيز توليد مي‌شود كه به آن اسيد چرب ترانس مي‌گويند. اسيدچرب ترانس هم مانند اسيدچرب اشباع براي سلامتي مضراست. در حال حاضر در كشور ما يك نوع روغن به صورت نيمه جامد توليد شده است كه نسبت به روغن‌هاي جامد چربي اشباع شده و ايزومر ترانس كمتري دارد
اسيدهاي چرب مختلف اثرات متفاوتي بر سلامت مصرف كنندگان دارند. ارتباط مثبت بين مصرف اسيدهاي چرب اشباع و ترانس با بيماري هاي عروق كرونر(CAD)  مكررا گزارش شده است . مصرف زیاد روغن های جامد ، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها و ایجاد آترواسکلروزیس میشود و باید توجه داشت که مصرف نوع روغن از مقدار مصرف روغن مهمتر است .
 
 یكی از راه های پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی مصرف بهینه چربی های اشباع نشده یا مایع با منشاء گیاهي می باشد. چربی های مایع، روند بروز آترواسكلروز را كند می كند و چهار فاكتور دیابت، فشار خون، چربی و سیگار نیز از عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی است. البته چربی ها بسیار خطرناك تر از عوامل دیگر است و ثابت شده است كه فاكتور های دیگر به اندازه چربی ها خطرساز نیستند، اما این به معنای بی اهمیت بودن عوامل دیگر نیست. همچنین باید توجه داشت که كلسترول از طریق غذا و اختلال آنزیم های كبدی افزایش می یابد،بنابراين رژیم غذایی در كنترل كلسترول و چربی های خون، اهمیت زیادی دارد و با توجه به این كه شایع ترین علت مرگ ومیر در میان ایرانیان، بیماری های قلبی - عروقی و در رأس آنها بیماری های عروق قلب است، باید به این موضوع توجه زیادی كرد. در حال حاضر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های مادرزادی و ژنتیكی قلب به علت پیشگیری و پیشرفت علم پزشكی بسیار كاهش یافته است. اما در واقع مشكل دنیای امروز بیماری های عروق قلب است.
در اخر این نکته را درنظر داشته باشید که روغن نباتي مايع اسيد چرب اشباع پاييني دارد و اسيد چرب ترانس هم ندارد بنابراين مصرف آن به روغن حيواني و روغن نباتي جامد ارجحيت دارد. استفاده از روغن مايع نباتي، براي پخت و پز و تهيه سالاد مناسب است. مصرف ماهي و روغن زيتون براي سلامتي مفيد است و توصيه مي‌شود.
 

1⃣ اداره نظارت برموادغذايي وبهداشتي
2⃣ سازمان غذا و دارو استان فارس
3⃣ سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4⃣ مقاله الگوی اسیدهای چرب و میزان ایزومر ترانس در روغن های هیدروژنه ، نویسندگان : بهرامی غلامرضا ، میرزایی شهلا ، کیانی امیر ، عاطفی گلاره
ماخذ


برای ارسال نظر باید ابتدا با نام کاربری خود به سایت وارد شوید.


نام و نام خانوادگی:  
پست الکترونیک:  
متن پیام:  
 بازسازی
کد امنیتی :  

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com