اخبار خطر مصرف زیاد نوشیدنی های حاوی قند سه شنبه 14 آبان 1398 ساعت 11:30
نتایج تحقیقات نشان داده اند که مصرف نوشیدنیها ی حاوی قند ، نه تنها باعث پوسیدگی دندانها وافزایش بروزچاقی می شود، بلکه درافزایش خطر ابتلا به بیماری قند (دیابت)، فشارخون بالا، کبد چرب، بیماری قلبی وحتی افزایش خطرمرگ ومیرنیز نقش بسزایی داشته اند
دکتر شیما عصار متخصص صنایع غذایی در گفتگو با بهسایت ایران در مورد خطرات مصرف زیاد نوشیدنی های حاوی قند اظهار داشت:
نوشیدنیهای حاوی قند شامل همه نوع نوشیدنی هایی هستند که درفرمولاسیون آنها قند (Added Sugar) و یا شیرین کننده های مصنوعی (ُSweeteners)، افزوده شده است. این نوشیدنی ها شامل نوشیدنی های گازدارو بدون گاز، سودا، نوشیدنی های طعم دار، کنسانتره آب میوه های صنعتی ، نوشیدنی های ورزشی، نوشیدنی های انرژی زا ، چای وقهوه شیرین شده هستند.
نتایج تحقیقات نشان داده اند که مصرف این نوع نوشیدنیها نه تنها باعث پوسیدگی دندانها وافزایش بروزچاقی می شود، بلکه درافزایش بروزخطرابتلا به بیماری قند (دیابت)، فشارخون بالا، کبد چرب،
بیماری قلبی وحتی افزایش خطرمرگ ومیرنیزنقش بسزایی دارند.

مصرف نوشیدنی های حاوی قند را کاهش دهید

دکتر عصار خاطرنشان کرد در طی سالهای اخیردانشمندان، به منظور بالا بردن سطح سلامتی افراد، تلاش زیادی درفرهنگ سازی برای کاهش مصرف نوشیدنی های حاوی قند انجام داده اند. ا
وی افزود : اخیرا بر اساس نتایج اعلام شده یک مطالعه JAMA Network Open، علاوه برنوشیدنی های حاوی قند، کاهش مصرف آبمیوه های ۱۰۰% طبیعی نیزتوصیه شده است.
نتایج این تحقیق ازمطالعه بر روی بیش از ۱۳۰۰۰ فرد میانسال درسرتاسرامریکا نشان داده است که خطرافزایش مرگ افراد با بیشترمصرف کردن نوشیدنی های حاوی قند وهمچنین آبمیوه های ۱۰۰% طبیعی، کاملا مرتبط بوده است.
 

عوارض مصرف زیاد آب میوه های طبیعی

این متخصص صنایع غذایی می گوید اگرچه درمقایسه با نوشیدنیهای حاوی قند، آبمیوه های ۱۰۰% طبیعی، دارای قند طبیعی ازمیوه می باشند و قند به آنها اضافه نشده است، اما قندی که ازنوشیدن آبمیوه های ۱۰۰% طبیعی و یا نوشیدنی های حاوی قند وارد بدن می شود به هرحال یکی بوده و دارای متابولسیم واثربیولوژیکی مشابهی دربدن هستند. قند موجود درنوشیدنیهای حاوی قند و آبمیوه های ۱۰۰% طبیعی شامل هردو نوع قند گلوکز و فروکتوزاست که چون بصورت نوشیدنی (مایع) وارد بدن می شوند، به سرعت هضم و جذب می شوند. گلوکزمازاد روی مقاومت انسولین اثرمی گذارد که بر طبق بعضی منابع علمی ممکن است خطرابتلا به بیماری قند ونیزبیماریهای قلبی را افزایش دهد.
وی خاطر نشان کرد :خطرابتلا به این عوارض زمانی بیشتر می شود که ازطرف دیگر افراد فروکتوزبیشتری نیز مصرف کنند، که فعالیت کبد را بالا می برد. فروکتوزاضافی به چربی تبدیل می شود و بصورت تری گلیسیرید وارد جریان خون می شود. بنابراین، باید توجه داشت، گرچه ظاهراً آبمیوه های طبیعی انتخاب سالم تری درمقایسه با نوشیدنی های حاوی قند هستند، اما برطبق نظرات ارائه شده از گروه تحقیقاتی درهارواد، بایدازمصرف زیاد آنها پرهیزنمود.

متخصصین توصیه می کنند

متخصصین توصیه می کنند به جای آبمیوه، خود میوه را مصرف کنیم زیرا فیبرموجود درمیوه کامل، باعث کند شدن هضم و جذب قند طبیعی دربدن می شود.
همچنین توصیه می شود ، چای و قهوه بدون قند مصرف شوند. این نوشیدنی های معمول بواسطه داشتن پلی فنل ها می توانند باعث کاهش میزان بیماریهای قلبی شوند وهمچنین کافئین موجود درقهوه وچای (چای حاوی مقدارکمتری کافئین است) با گذشت زمان میزان متابولیسم استراحت (RMR) را بالا می برد که می تواند درکنترل وزن موثرباشد.
گفتنی است مصرف کافئین باید در افراد حساس به این ماده کنترل شود تا تداخلی درخواب شبانه آنها نداشته باشد؛ زیرا، کمبود خواب شبانه می تواند خطرابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی را افزایش دهد.

 
منبع: 1. Association of Sugary Beverage Consumption With Mortality Risk in US Adult A Secondary Analysis of Data From the REGARDS Study. JAMA Network Open. 2019;2(5):e193121.doi:10.1001/jamanetworkopen.2019.   تعداد بازدید : 634 نوشته شده توسط: ادمین بهسایت

کلمات کلیدی:  نوشیدنی های حاوی قند ,آبمیوه های صنعتی, نوشیدنی های صنعتی, خطر مرگ و میر , آب میوه های طبیعی ,دکتر شیما عصار
چاپ خبر
آخرین اخبار
پربازدید ترین ها

عضویت در خبرنامه

جهت عضویت در خبر نامه ایمیل خود را در قسمت روبرو وارد کنید
شما بعد از عضویت در خبرنامه در هر زمان می توانید با وارد کردن ایمیل خود عضویتتان را لغو کنید
لینک های مفید خدمات الکترونیکی شبکه های اجتماعی تماس با ما
تهران خیابان سئول شمالی شهرک سئول خیابان نسترن کوچه دوم شرقی پلاک 2 طبقه اول
تلفن تماس 1 : 88037734 (+9821)
تلفن تماس 2 : 88037834 (+9821)
پست الکترونیک : behsite@gmail.com